Flækærtehummus

Billede
Flækærtehummus

Flækærtehummus

Flækærtehummus er den nordiske -og hurtigere- udgave af Mellemøstens
hummus. Flækærter er en nordisk råvare, og vi kender flækærter fra retten ”gule
ærter”. Hummus er god til alle slags brød, og er også dejlig til grøntsagscrudités.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20 fritidshjemsbørn

Ingredienser

Flækærter, tørrede
500 g
Hvidløg
3 fed
Solsikkekerner
50 g
Rapsolie
2 dl
Spidskommen, stødt
2 tsk.
Citroner
Saft fra to citroner
Kogevand
4-5 dl
Salt
1-2 tsk
Peber

Sådan gør du

Kog flækærterne møre i saltet vand, det tager ca. 25 minutter.

Sigt vandet fra. Gem kogevandet til brug i hummussen. Blend de kogte flækærter, hvidløg og solsikkekerner sammen med rapsolie. 

Kom citronsaft, spidskommen, salt og peber i. Brug kogevandet til at justere konsistensen, hummussen må ikke blive for tør

Opskriften indgår i disse retter