Flækærtehummus
Billede
Flækærtehummus
Måltidstype
Måltid i KKFO
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20 fritidshjemsbørn
Ingredienser
Flækærter, tørrede
500 g
Hvidløg
3 fed
Solsikkekerner
50 g
Rapsolie
2 dl
Spidskommen, stødt
2 tsk.
Citroner
Saft fra to citroner
Kogevand
4-5 dl
Salt
1-2 tsk
Peber
Sådan gør du
Kog flækærterne møre i saltet vand, det tager ca. 25 minutter.
Sigt vandet fra. Gem kogevandet til brug i hummussen. Blend de kogte flækærter, hvidløg og solsikkekerner sammen med rapsolie.
Kom citronsaft, spidskommen, salt og peber i. Brug kogevandet til at justere konsistensen, hummussen må ikke blive for tør
Opskriften indgår i disse retter
Flækærtehummus med gulerodscrudités
Indeholder
Gluten, Mælk