Vinterdaal med gule beder, grønkål og smørbagte ølandshvedebrød

Billede
Vinterdaal med gule beder, grønkål og smørbagte ølandshvedebrød

Vinterdaal med gule beder, grønkål og smørbagte ølandshvedebrød

Du kan sagtens bruge rødbeder i stedet for gule beder - vær bare opmærksom på, at du få en intens rød ret, som også kan være meget smuk.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
5.00
Portioner
20

Ingredienser

Daal

Løg, hakket
400g
Hvidløg, presset
50g
Smør
250g
Spidskommen
30g
Kanel, stødt 
10g
Kardemomme, stødt  
10g
Chilipulver 
5g
Æblecidereddike
150g
Tomatpuré
150g
Ingefær, frisk og revet
50g
Røde linser, tørrede
1000g
Grøntsagsbouillon
3000g
Sukker
75g
Gule beder, kogt og smuttet og skåret i grov tern
1000g
Grønkål, plukket fri for stilke
1000g

Grillet brød

Ølandsbrød, i skiver
600 g
Smør
50 g

Sådan gør du

Rist begge slags løgene i smørret ved lav varme. Det tager 4-5 minutter. Kom krydderier i gryden, og rist et par minutter mere. Tilsæt derefter æblecidereddike, tomatpuré, ingefær, linser grønsagsbouillon og sukker. Kog ved svag varme, til retten jævnes, og linserne er næsten udkogt - det tager 30-35 minutter. Rør i gryden regelmæssigt.

Kom derefter gule beder og grønkål i gryden, og kog videre i 4-5 minutter, indtil grønkålen er let mør, men stadig har sin flotte farve.

Smelt smørret. Pensel brødene med smør, og bag dem ved 180 grader i 6-7 minutter, til brødene bliver let gyldne og sprøde.

Ved servering

Spis daalen med de sprøde brød til.

Opskriften indgår i disse retter

Du kan sagtens bruge rødbeder i stedet for gule beder - vær bare opmærksom på, at du få en intens rød ret, som også kan være meget smuk.

Vinterdaal med gule beder, grønkål og smørbagte ølandshvedebrød

Indeholder
Gluten, Mælk