Vinterdaal med gule beder, grønkål og smørbagte ølandshvedebrød
Billede
Vinterdaal med gule beder, grønkål og smørbagte ølandshvedebrød
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
5.00
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Daal
Løg, hakket
400g
Hvidløg, presset
50g
Smør
250g
Spidskommen
30g
Kanel, stødt
10g
Kardemomme, stødt
10g
Chilipulver
5g
Æblecidereddike
150g
Tomatpuré
150g
Ingefær, frisk og revet
50g
Røde linser, tørrede
1000g
Grøntsagsbouillon
3000g
Sukker
75g
Gule beder, kogt og smuttet og skåret i grov tern
1000g
Grønkål, plukket fri for stilke
1000g
Grillet brød
Ølandsbrød, i skiver
600 g
Smør
50 g
Sådan gør du
Rist begge slags løgene i smørret ved lav varme. Det tager 4-5 minutter. Kom krydderier i gryden, og rist et par minutter mere. Tilsæt derefter æblecidereddike, tomatpuré, ingefær, linser grønsagsbouillon og sukker. Kog ved svag varme, til retten jævnes, og linserne er næsten udkogt - det tager 30-35 minutter. Rør i gryden regelmæssigt.
Kom derefter gule beder og grønkål i gryden, og kog videre i 4-5 minutter, indtil grønkålen er let mør, men stadig har sin flotte farve.
Smelt smørret. Pensel brødene med smør, og bag dem ved 180 grader i 6-7 minutter, til brødene bliver let gyldne og sprøde.
Ved servering
Spis daalen med de sprøde brød til.
Her kan du finde opskrift på et ølandshvedebrød
Opskriften indgår i disse retter
Vinterdaal med gule beder, grønkål og smørbagte ølandshvedebrød
Indeholder
Gluten, Mælk