Æggekage med blomkål, røget skinke og persille
Billede
![Æggekage med blomkål, røget skinke og persille](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2022-08/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann-_DSC5840-1.jpg?itok=URZNWuAL)
Æggekage med blomkål, røget skinke og persille
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
7.90
Portioner
20
Ingredienser
Blomkål, i buketter
1750 g
Løg, i kvarte
250 g
Smør, smeltet
50 g
Rapsolie
Persille, hakket
75 g
Skinke, i tern
300 g
Æg
800 g
Sødmælk
3 dl
Citron, skal, revet
15 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kom blomkål og løg i en ovnfast bakke, vend dem med smeltet smør, og krydr med salt og peber. Bag i 15 minutter ved 180 grader.
Smør ovnfaste fade med rapsolie, og kom to stykker bagepapir i, så æggekagen kan løftes op igen. Fordel blomkålen og løgene i fadene sammen med skinke og persille. Rør æg, mælk og citronskal sammen, og smag til med salt og peber.
Hæld æggemassen over grønsagerne, og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter, til temperaturen er 75 grader.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
309 kJ
Kulhydrater
2,7 gram
Proteiner
5,8 gram
Fedtstof
4,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
![](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2022-08/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann-_DSC5840.jpg?itok=DTSGUonE)
Æggekage med blomkål, røget skinke og persille og råkost af blomkål med citronmarinade og modne tomater
Indeholder
Mælk, Æg, Gluten