Æggekage med broccoli, linser og parmesanost

Billede
Æggekage med broccoli, linser og parmesanost

Æggekage med broccoli, linser og parmesanost

En skøn æggekage der nemt kan varieres med sæsonens kål og rester fra grøntsagslageret. Linserne kan sagtens skiftes ud med andre bælgfrugter.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
11.30
Portioner
20

Æggekage med broccoli, linser, parmesanost

Grønne linser, tørrede
500g
Broccoli, i buketter
1000g
Flåede tomater 
400g
Hvidløg, presset
10g
Parmesan, revet
250g
Muskatnød, revet
10g
Æg
750g
Piskefløde 38%
200g
Salt & Peber
Rapsolie

Sådan gør du

Kog linserne i rigelig letsaltet vand i 30-35 minutter ved svag varme, til de er møre men stadig faste. Dræn. Giv broccolien et opkog i letsaltet vand, dræn, og afkøl.

Smør et ovnfast fad med olie, kom to lag bagepapir i fadet, så du kan løfte æggekagen op af fadet, når den er færdigtilberedt. Fordel broccoli i bunden af fadet.

Rør flåede tomater, hvidløg, parmesan, muskatnød sammen med æg, piskefløde og linser, og smag til med salt og peber. Bag fadet ved 180 grader i 25-30 minutter, til kernetemperaturen er 75 grader. Overfladen må gerne få lidt kulør.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
511 kJ
Kulhydrater
6,5 gram
Proteiner
9,5 gram
Fedtstof
5,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Æggekage med broccoli, linser, parmesanost og tomathummus

Æggekage med broccoli, linser, parmesanost og tomathummus

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten