Æggekage med broccoli, linser og parmesanost
Billede
Æggekage med broccoli, linser og parmesanost
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
11.30
Portioner
20
Dagen før
Æggekage med broccoli, linser, parmesanost
Grønne linser, tørrede
500g
Broccoli, i buketter
1000g
Flåede tomater
400g
Hvidløg, presset
10g
Parmesan, revet
250g
Muskatnød, revet
10g
Æg
750g
Piskefløde 38%
200g
Salt & Peber
Rapsolie
Sådan gør du
Kog linserne i rigelig letsaltet vand i 30-35 minutter ved svag varme, til de er møre men stadig faste. Dræn. Giv broccolien et opkog i letsaltet vand, dræn, og afkøl.
Smør et ovnfast fad med olie, kom to lag bagepapir i fadet, så du kan løfte æggekagen op af fadet, når den er færdigtilberedt. Fordel broccoli i bunden af fadet.
Rør flåede tomater, hvidløg, parmesan, muskatnød sammen med æg, piskefløde og linser, og smag til med salt og peber. Bag fadet ved 180 grader i 25-30 minutter, til kernetemperaturen er 75 grader. Overfladen må gerne få lidt kulør.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
511 kJ
Kulhydrater
6,5 gram
Proteiner
9,5 gram
Fedtstof
5,8 gram
Opskriften indgår i disse retter
Æggekage med broccoli, linser, parmesanost og tomathummus
Indeholder
Mælk, Æg, Gluten