Æggesalat med helbagt knoldselleri
Billede
Æggesalat med helbagt knoldselleri
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
7.60
Portioner
20
Ingredienser
Knoldselleri, skrællet vægt
180 g
Olie
3 g (1 tsk)
Æg
430 g (9 æg)
Mayonnaise
85 g ( 5 spsk)
Yoghurt, naturel 1,5%
170 g (1,7 dl)
Dijonsennep
9 g (2 tsk)
Karry
1 g (1/3 tsk)
Gurkemeje, stødt
1 g (1/3 tsk)
Karse
10 g (2 spsk)
Sådan gør du
Pensl sellerien med olie, og drys med lidt salt. Bag sellerien ved 180 grader i ca. 40 minutter, indtil den er gylden og mør. Stik evt. i sellerien med en kniv - den skal være blød indeni. Afkøl sellerien, og riv dem så groft på et rivejern.
Kog æggene hårdkogte i ca. 8-9 minutter. Afkøl æggene, pil dem og skær dem i tern.
Bland en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, karry og gurkemeje. Smag til med salt og peber.
Bland dressingen med revet selleri og de hakkede æg til en salat.
Klip karsen ved servering.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
651 kJ
Kulhydrater
3,2 gram
Proteiner
7,0 gram
Fedtstof
12,8 gram
Opskriften indgår i disse retter
Æggesalat med helbagt knoldselleri og syltet porre på rugbrød
Indeholder
Æg, Gluten