Æggesalat med helbagt knoldselleri

Billede
Æggesalat med helbagt knoldselleri

Æggesalat med helbagt knoldselleri

Selleri får en dejlig sødme når man bager dem. Her bages sellerien hel og rives groft som element i en æggesalat med hjemmelavet mayonnaise og karse. Det er nem og velsmagende måde at få mere grønt ind i frokostmåltidet.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
7.60
Portioner
20

Ingredienser

Knoldselleri, skrællet vægt
180 g
Olie
3 g (1 tsk)
Æg
430 g (9 æg)
Mayonnaise
85 g ( 5 spsk)
Yoghurt, naturel 1,5%
170 g (1,7 dl)
Dijonsennep
9 g (2 tsk)
Karry
1 g (1/3 tsk)
Gurkemeje, stødt
1 g (1/3 tsk)
Karse
10 g (2 spsk)

Sådan gør du

Pensl sellerien med olie, og drys med lidt salt. Bag sellerien ved 180 grader i ca. 40 minutter, indtil den er gylden og mør. Stik evt. i sellerien med en kniv - den skal være blød indeni. Afkøl sellerien, og riv dem så groft på et rivejern.

Kog æggene hårdkogte i ca. 8-9 minutter. Afkøl æggene, pil dem og skær dem i tern.

Bland en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, karry og gurkemeje. Smag til med salt og peber.

Bland dressingen med revet selleri og de hakkede æg til en salat. 

Klip karsen ved servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
651 kJ
Kulhydrater
3,2 gram
Proteiner
7,0 gram
Fedtstof
12,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Æggesalat med helbagt knoldselleri og syltet porre på rugbrød

Æggesalat med helbagt knoldselleri og syltet porre på rugbrød

Indeholder
Æg, Gluten