Æggesalat med ristet spidskål

Billede
Æggesalat med ristet spidskål

Æggesalat med ristet spidskål

Æggesalat er en rig og fyldig salat, som her får modspil fra den milde bitterhed i det ristede spidskål og syrligheden fra de syltede løg. Karsen fuldender smagsoplevelsen med sin karakteristiske styrke, som kan minde lidt om rucola.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
9.60
Portioner
20

Ingredienser

Spidskål, fintsnittet
180 g
Olie
3 g (1 tsk)
Æg
400 g (8 æg)
Karrydressing (se grundopskrift)
250 g (3 dl)
Karse
20 g (4 spsk)

Sådan gør du 

Steg spidskålen i lidt olie i ca. 5-7 minutter, indtil det er gyldent, og afkøl den.



Kog æggene i 8-9 minutter, til de er hårdkogte. Afkøl dem, pil dem og skær dem i tern.

Bland med karrydressing og pynt herefter med karse.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
649 kJ
Kulhydrater
2,4 gram
Proteiner
7,1 gram
Fedtstof
13,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Æggesalat med ristet spidskål og syltede nye løg på rugbrød

Æggesalat med ristet spidskål og syltede nye løg på rugbrød

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten