Ærtecreme med kikærter

Billede
Ærtecreme

Ærtecreme med kikærter

Grønne spreads giver et væld af muligheder for at variere det ellers traditionelle smørrebrød. Her er et bud på en ærtecreme med kikærter, som giver mere fylde og smag.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
8.90
Portioner
20

Ingredienser

Ærter, fra frost
500 g
Kikærter, fra dåse
75 g
Hvidløg
3 g
Yoghurt
50 g
Citron, saft og skal
17 g
Salt
10 g
Peber
1 g

Sådan gør du 

Hæld kogende vand og ærterne, og lad dem stå til de er tøet op. Hæld herefter det varme vand fra ærterne, og overhæld dem med friskt koldt vand, så de køler af.



Kom ærter, kikærter, hvidløg, yoghurt og citronsaft i en foodprocessor, og kør det til en grov creme. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
334 kJ
Kulhydrater
9,5 gram
Proteiner
5,8 gram
Fedtstof
1,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Grov ærtecreme med bacon og skalotteløg på rugbrød

Indeholder
Mælk, Gluten