Blomkåls-nuggets med BBQ og sprød skorpe af cornflakes

Billede
Blomkåls-nuggets med BBQ og sprød skorpe af cornflakes

Blomkåls-nuggets med BBQ og sprød skorpe af cornflakes

Nuggets rimer for de fleste på kylling. Men skifter man kyllingen ud med blomkål, får man en grønnere, men mindst lige så god smagsoplevelse, der bliver dejlig sprød med en topping af cornflakes.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Portioner
20

Ingredienser

Blomkål, i buketter
2000 g
Ketchup
400 g
Æblecidereddike
150 g
Brun farin
100 g
Hvidløg, revet
15 g
Chilipulver 
2,5 g
Soja
150 g
Cornflakes
200 g
Æg
100 g
Rapsolie
100 g

Sådan gør du

Bring en stor gryde vand i kog med salt. Kom blomkålsbuketterne ned i vandet og kog i 1½ minut. Sigt vandet fra. Kom blomkålen på en oliesmurt bageplade.

Rør ketchup med brun farin, æblecidereddike, hvidløg, chilipulver og soyasauce og vend saucen med blomkålene. Knus cornflakesene let og pisk æggene sammen.

Vend blomkålsbuketterne i de sammenpiskede æg, og derefter i det knuste cornflakes. Kom lidt olie over blomkålshovederne, og krydr med salt. 

Sæt bagepladen i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter indtil blomkålsbuketterne er flot gyldne, og møre men faste.

Opskriften indgår i disse retter

Blomkåls-nuggets med sprød skorpe af cornflakes med BBQ, bagte søde kartofler og coleslaw

Blomkåls-nuggets med sprød skorpe af cornflakes med BBQ, bagte søde kartofler og coleslaw

Indeholder
Æg, Mælk