Blomkålsgratin

Billede
Blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Gratin er en luftig og cremet gammel klassiker. Her bliver blomkålen blød og næsten nøddeagtig i sin smag.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
5.20
Portioner
20

Ingredienser

Blomkål, i buketter
1600 g
Rapsolie
150 g
Hvedemel
125 g
Mælk
1 liter
Æg
300 g
Citron, skal
25 g
Rasp
150 g
Muskatnød, revet
Salt & Peber

Sådan gør du

Blanchér blomkålsbuketterne i letsaltet vand ca. 2-3 minutter.

Varm rapsolien i en gryde, pisk hvedemel i, og bag af et par minutter under omrøring. Pisk mælken i lidt ad gangen, og lad opbagningen koge i ca. 10 minutter ved lav varme, pisk imens.

Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne i opbagningen. Tilsæt citronskal, muskatnød, salt og peber.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i opbagningen.

Fordel blomkålsbuketterne i et fad, og hæld opbagningen henover blomkålen. Bank fadet i bordpladen for at undgå lufthuller, og saucen fordeler sig jævnt. Drys overfladen med rasp og rapsolie, og bag gratinen i ca. 40 minutter ved 175 grader, indtil toppen er gylden.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
527 kJ
Kulhydrater
10,9 gram
Proteiner
5,2 gram
Fedtstof
6,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Blomkålsgratin med blomkålssalat og rødløgskompot

Blomkålsgratin med blomkålssalat og rødløgskompot

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg