Blomkålsgratin
Billede
Blomkålsgratin
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
5.20
Portioner
20
Ingredienser
Blomkål, i buketter
1600 g
Rapsolie
150 g
Hvedemel
125 g
Mælk
1 liter
Æg
300 g
Citron, skal
25 g
Rasp
150 g
Muskatnød, revet
Salt & Peber
Sådan gør du
Blanchér blomkålsbuketterne i letsaltet vand ca. 2-3 minutter.
Varm rapsolien i en gryde, pisk hvedemel i, og bag af et par minutter under omrøring. Pisk mælken i lidt ad gangen, og lad opbagningen koge i ca. 10 minutter ved lav varme, pisk imens.
Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne i opbagningen. Tilsæt citronskal, muskatnød, salt og peber.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i opbagningen.
Fordel blomkålsbuketterne i et fad, og hæld opbagningen henover blomkålen. Bank fadet i bordpladen for at undgå lufthuller, og saucen fordeler sig jævnt. Drys overfladen med rasp og rapsolie, og bag gratinen i ca. 40 minutter ved 175 grader, indtil toppen er gylden.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
527 kJ
Kulhydrater
10,9 gram
Proteiner
5,2 gram
Fedtstof
6,5 gram
Opskriften indgår i disse retter
Blomkålsgratin med blomkålssalat og rødløgskompot
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg