Rødløgskompot
Billede
Rødløgskompot
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
1.60
Portioner
20
Ingredienser
Rødløg, fintsnittet
1350 g
Citron, skal
5 g
Timian
10 g
Sukker
20 g
Æbleeddike
½ dl
Olie
20 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Steg løgene ved lav varme i olie, indtil de er møre. Kom citronskal, timian og sukker på, og lad det karamellisere. Kom til sidst æbleeddiken på, og lad den koge ind. Smag til med lidt salt, og tilsæt evt. lidt vand, hvis du synes, den er for kraftig. Hvis du gerne vil udelade sukker, kan du bruge æblejuice i stedet for sukker og æbleeddike.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
210 kJ
Kulhydrater
6,5 gram
Proteiner
1,4 gram
Fedtstof
1,5 gram
Opskriften indgår i disse retter
Blomkålsgratin med blomkålssalat og rødløgskompot
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg