Bønnecassoulet med fennikel, blomkål og gule beder

Billede
Bønnecassoulet med fennikel, blomkål og gule beder

Bønnecassoulet med fennikel, blomkål og gule beder

Cassoulet er en traditionel fransk bonderet, som blev serveret i det franske landkøkken, når det arbejdende folk kom trætte tilbage efter en hård dag i marken. Den kan varieres på forskellige måder, men fælles er, at den altid laves med hvide bønner.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
2.50
Portioner
20

Ingredienser

Hvide bønner, tørrede
520 g
Champignon, i tern
250 g
Olie
100 g
Skalotteløg, finthakket
150 g
Gule beder, i tern
500 g
Fennikel, i tern
400 g
Blomkål, i buketter
400 g
Grønne bønner, i grove stykker
200 g
Æblemost
2 dl
Æbleeddike
1 dl
Grøntsagsbouillon
2 liter
Laurbærblade (stk)
5 stk
Estragon
3 kviste
Salt & Peber
Brøndkarse

Sådan gør du

Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem dryppe godt af i en sigte.



Steg champignonerne hårdt i en gryde med olie indtil de tager farve. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt løgene og steg med et par minutter.



Kom gule beder, fennikel, blomkål og grønne bønner i gryden, og lad dem stege et par minutter. Kom nu de afdryppede bønner i gryden, og steg i yderlige nogle minutter. Kom æblemost og æbleeddike, på og lad det koge ind til det halve. 



Kom bouillon, laurbær og estragon i gryden, og lad det simre i ca. 1,5 time, til bønnerne er møre, uden at koge ud.



Smag til med salt og peber.

Top med brøndkarse og servér brød til.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
260 kJ
Kulhydrater
6,8 gram
Proteiner
2,7 gram
Fedtstof
2,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Bønnecassoulet med fennikel, gule beder og stegte svampe

Bønnecassoulet med fennikel, gule beder og stegte svampe

Indeholder
Gluten, Mælk