Cremet blomkålssuppe

Billede
Cremet blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe

Denne blomkålssuppe er mild og cremet og kan kombineres med mange forskellige slags topping.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
2.90
Portioner
20

Ingredienser

Blomkål, i buketter
1800 g
Kartoffel, grove stykker
1200 g
Grøntsagsbouillon
3 liter
Fløde
3 dl
Citronsaft
2 dl

Sådan gør du

Kom blomkål og kartofler i en gryde sammen med bouillon, fløde og citronsaft. Bring det i kog, og skru ned, så det simrer. Fisk halvdelen af blomkålsbuketterne op efter 3-4 minutter.

Lad suppen koge videre i 12-15 minutter, til blomkålen er helt mør.

Blend suppen helt glat i en blender eller med en stavblender. Smag grundigt til med salt og peber, og kom de tilsidesatte blomkålsbuketter tilbage i suppen.

 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
174 kJ
Kulhydrater
4,3 gram
Proteiner
1,2 gram
Fedtstof
2,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Cremet blomkålssuppe med grøn harissa og sprøde hvedecroutoner

Cremet blomkålssuppe med grøn harissa og sprøde hvedecroutoner

Indeholder
Mælk, Gluten