Cremet blomkålssuppe
Billede
Cremet blomkålssuppe
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
2.90
Portioner
20
Ingredienser
Blomkål, i buketter
1800 g
Kartoffel, grove stykker
1200 g
Grøntsagsbouillon
3 liter
Fløde
3 dl
Citronsaft
2 dl
Sådan gør du
Kom blomkål og kartofler i en gryde sammen med bouillon, fløde og citronsaft. Bring det i kog, og skru ned, så det simrer. Fisk halvdelen af blomkålsbuketterne op efter 3-4 minutter.
Lad suppen koge videre i 12-15 minutter, til blomkålen er helt mør.
Blend suppen helt glat i en blender eller med en stavblender. Smag grundigt til med salt og peber, og kom de tilsidesatte blomkålsbuketter tilbage i suppen.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
174 kJ
Kulhydrater
4,3 gram
Proteiner
1,2 gram
Fedtstof
2,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Cremet blomkålssuppe med grøn harissa og sprøde hvedecroutoner
Indeholder
Mælk, Gluten