Harissa

Billede
Harissa

Harissa

Harissa er en chilipasta, der bliver brugt i stor stil i det tunesiske køkken. Styrken kan selvfølgelig tilpasses med mængden af chili, alt efter, hvem den laves til.
Her har vi lavet en flot, grøn udgave.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
11.90
Portioner
20

Ingredienser

Koriander, plukket
50 g
Persille, inkl. stilke
50 g
Hvidløg
9 g
Chiliflager, kan udelades
8 g
Citron, saft og skal
15 g
Spidskommen, stødt
15 g
Olivenolie
75 g
Vand
1 dl

Sådan gør du

Kom koriander, persille, hvidløg og chili i en foodprocessor, og kør det til en ensartet masse. Tilsæt citronsaft, revet citronskal, spidskommen, vand og olie, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.048 kJ
Kulhydrater
3,8 gram
Proteiner
2,3 gram
Fedtstof
25,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Cremet blomkålssuppe med grøn harissa og sprøde hvedecroutoner

Cremet blomkålssuppe med grøn harissa og sprøde hvedecroutoner

Indeholder
Mælk, Gluten