Farsbrød af lyssej, linser og gulerødder

Billede
Farsbrød af lyssej, linser og gulerødder

Farsbrød af lyssej, linser og gulerødder

Linser og rodfrugter er gode i farsretter, når man ønsker at skrue ned for kødet.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
12.20
Portioner
20

Ingredienser

Røde linser, tørrede
100 g
Løg, hakket
200 g
Hvidløg, revet
20 g (3 fed)
Timian, frisk, hakket
10 g
Gulerødder, i tern
200 g
Lyssej, hakket
800 g
Hvedemel
100 g
Æg
140 g (3 stk)
Dild, hakket
20 g
Æblemost
80 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog de røde linser i letsaltet vand i ca. 7 minutter, til de er møre. Køl i koldt vand, og dræn.



Steg løgene, hvidløg og timian i olie på en pande, til løgene bløde med lidt farve. Kør gulerødderne i en foodprocessor, så de hakkes til små "ris".



Rør den hakkede fisk elastisk med salt og peber, og kom de stegte løg, hvidløg og timian sammen med hvedemel, æg, dild, gulerødder og æblemost. Rør grundigt til en elastisk fars.



Pres farsen flad i passende smurte forme, og bag i ca. 40 minutter ved 170 grader, til farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
399 kJ
Kulhydrater
9,4 gram
Proteiner
11,0 gram
Fedtstof
1,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Farsbrød af lyssej med rodfrugter og dressing af pickles og kapers

Farsbrød af lyssej med rodfrugter og dressing af pickles og kapers

Indeholder
Gluten, Æg, Mælk