Farsbrød af lyssej, linser og gulerødder
Billede
Farsbrød af lyssej, linser og gulerødder
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
12.20
Portioner
20
Ingredienser
Røde linser, tørrede
100 g
Løg, hakket
200 g
Hvidløg, revet
20 g (3 fed)
Timian, frisk, hakket
10 g
Gulerødder, i tern
200 g
Lyssej, hakket
800 g
Hvedemel
100 g
Æg
140 g (3 stk)
Dild, hakket
20 g
Æblemost
80 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog de røde linser i letsaltet vand i ca. 7 minutter, til de er møre. Køl i koldt vand, og dræn.
Steg løgene, hvidløg og timian i olie på en pande, til løgene bløde med lidt farve. Kør gulerødderne i en foodprocessor, så de hakkes til små "ris".
Rør den hakkede fisk elastisk med salt og peber, og kom de stegte løg, hvidløg og timian sammen med hvedemel, æg, dild, gulerødder og æblemost. Rør grundigt til en elastisk fars.
Pres farsen flad i passende smurte forme, og bag i ca. 40 minutter ved 170 grader, til farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
399 kJ
Kulhydrater
9,4 gram
Proteiner
11,0 gram
Fedtstof
1,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
Farsbrød af lyssej med rodfrugter og dressing af pickles og kapers
Indeholder
Gluten, Æg, Mælk