Farsbrød med flækærter, grønne ærter og timian
Billede
Farsbrød med flækærter, grønne ærter og timian
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Klimatal
6.10
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Flækærter, tørrede
160 g
Løg, finthakket
100 g (1 stk)
Hvidløg, finthakket
9 g (1,5 fed)
Grønne ærter, optøede eller blancherede
100 g
Blomkål, blendet fint
100 g
Brødkrumme
60 g
Hvedemel
8 g (1 spsk)
Estragon, hakket
15 g (3 spsk)
Timian, frisk, hakket
5 g (1 spsk)
Æg
100 g (2 stk)
Olie
22 g (1,5 spsk)
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog flækærterne i rigeligt vand i 20-30 minutter, til de er møre. Dræn vandet, og sæt dem til side.
Steg løg og hvidløg i olie på en pande, til det bliver blødt og tager lidt farve.
Rør flækærter, løg, hvidløg, grønne ærter, blomkål, brødkrumme, hvedemel, estragon, timian og æg sammen til en jævn fars med salt og peber.
Pres farsbrødet fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader i midten.
Lad farsbrødet køle helt ned i køleskab inden servering - gerne til dagen efter.
Tip
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
806 kJ
Kulhydrater
23,9 gram
Proteiner
9,7 gram
Fedtstof
5,5 gram
Opskriften indgår i disse retter
Farsbrød med flækærter, grønne ærter og timian på rugbrød
Indeholder
Gluten, Æg, Mælk