Farsbrød med flækærter, grønne ærter og timian

Billede
Farsbrød med flækærter, grønne ærter og timian

Farsbrød med flækærter, grønne ærter og timian

Grønne ærter er en af de få bælgfrugter, vi bruger friske fra bælgen. Det er modsat flækærter, linser og andre bønnetyper, som vi bruger tørrede, udbløder og koger inden brug. De grønne ærter giver en dejlig urtelignende smag og en flot grøn farve.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Klimatal
6.10
Portioner
20

Ingredienser

Flækærter, tørrede
160 g
Løg, finthakket
100 g (1 stk)
Hvidløg, finthakket  
9 g (1,5 fed)
Grønne ærter, optøede eller blancherede 
100 g
Blomkål, blendet fint
100 g
Brødkrumme
60 g
Hvedemel
8 g (1 spsk)
Estragon, hakket
15 g (3 spsk)
Timian, frisk, hakket
5 g (1 spsk)
Æg
100 g (2 stk)
Olie
22 g (1,5 spsk)
Salt & Peber

Sådan gør du 

Kog flækærterne i rigeligt vand i 20-30 minutter, til de er møre. Dræn vandet, og sæt dem til side.

Steg løg og hvidløg i olie på en pande, til det bliver blødt og tager lidt farve.

Rør flækærter, løg, hvidløg, grønne ærter, blomkål, brødkrumme, hvedemel, estragon, timian og æg sammen til en jævn fars med salt og peber.

Pres farsbrødet fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader i midten.

Lad farsbrødet køle helt ned i køleskab inden servering - gerne til dagen efter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
806 kJ
Kulhydrater
23,9 gram
Proteiner
9,7 gram
Fedtstof
5,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Farsbrød med flækærter, grønne ærter og timian på rugbrød

Farsbrød med flækærter, grønne ærter og timian på rugbrød

Indeholder
Gluten, Æg, Mælk