Farsbrød med flækærter, porrer og timian

Billede
Farsbrød med flækærter, porrer og timian

Farsbrød med flækærter, porrer og timian

Flækærter er halverede gule ærter, som kendes fra den klassiske danske ret 'gule ærter'. Flækærter er gode til at koge ud og fungere som jævning. Den evne udnyttes i farsbrødet, som samles med hvidløg, porrer og æg til et fyldigt og saftigt farsbrød.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
7.10
Portioner
20

Ingredienser

Flækærter, tørrede
320 g
Løg, finthakket
100 g (1 løg)
Hvidløg, finthakket  
18 g (3 fed)
Porrer, fintsnittet
100 g (1stk)
Timian, frisk
15 g (3 spsk)
Æg
100 g (2 stk)
Muskatnød, revet
4 g (1 tsk)
Fennikelfrø, knust
4 g (1 tsk)
Hvedemel
15 g (1 spsk)
Olie
45 g (3 spsk)
Salt
2 g (1 tsk)
Peber
1 g

Sådan gør du 

Kog flækærterne i rigeligt vand i 20-30 minutter, til de er møre. Dræn og stil til side.



Steg løg, hvidløg og porrer i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve.



Rør flækærter, løg, hvidløg, porrer, timian, æg, muskatnød, fennikelfrø og hvedemel sammen med salt og peber til en jævn fars.



Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.



Sæt farsbrødet i køleskabet, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.082 kJ
Kulhydrater
29,7 gram
Proteiner
12,5 gram
Fedtstof
8,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Farsbrød med flækærter, porrer og timian med trøffelmayonnaise og rugbrød

Farsbrød med flækærter, porrer og timian med trøffelmayonnaise og rugbrød

Indeholder
Gluten, Æg