Farsbrød med flækærter, porrer og timian
Billede
              
  Farsbrød med flækærter, porrer og timian
Måltidstype
          Frokost i dagtilbud
              Indeholder
          Gluten
          Æg
              Årstid/hovedingrediens
          Efterår
          Forår
          Sommer
          Vinter
              Klimatal
              7.10
          Portioner
              20
          Dagen før
Du kan med fordel lave farsbrødet dagen før, da det skal køle helt ned inden servering.
Ingredienser
Flækærter, tørrede
      
            320 g 
      
      Løg, finthakket
      
            100 g (1 løg)
      
      Hvidløg, finthakket  
      
            18 g (3 fed)
      
      Porrer, fintsnittet
      
            100 g (1stk)
      
      Timian, frisk
      
            15 g (3 spsk)
      
      Æg
      
            100 g (2 stk)
      
      Muskatnød, revet
      
            4 g (1 tsk)
      
      Fennikelfrø, knust
      
            4 g (1 tsk)
      
      Hvedemel
      
            15 g (1 spsk)
      
      Olie
      
            45 g (3 spsk)
      
      Salt
      
            2 g (1 tsk)
      
      Peber
      
            1 g
      
      Sådan gør du
Kog flækærterne i rigeligt vand i 20-30 minutter, til de er møre. Dræn og stil til side.
Steg løg, hvidløg og porrer i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve.
Rør flækærter, løg, hvidløg, porrer, timian, æg, muskatnød, fennikelfrø og hvedemel sammen med salt og peber til en jævn fars.
Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.
Sæt farsbrødet i køleskabet, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.
Tip
Server farsbrødet med rugbrød og evt. med trøffelmayonnaise, tomater, sylt og purløg.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
              1.082 kJ
          Kulhydrater
              29,7 gram
          Proteiner
              12,5 gram
          Fedtstof
              8,9 gram
          Opskriften indgår i disse retter
Farsbrød med flækærter, porrer og timian med trøffelmayonnaise og rugbrød
Indeholder
        Gluten, Æg