Farsbrød med flækærter, porrer og timian
Billede
Farsbrød med flækærter, porrer og timian
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
7.10
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Flækærter, tørrede
320 g
Løg, finthakket
100 g (1 løg)
Hvidløg, finthakket
18 g (3 fed)
Porrer, fintsnittet
100 g (1stk)
Timian, frisk
15 g (3 spsk)
Æg
100 g (2 stk)
Muskatnød, revet
4 g (1 tsk)
Fennikelfrø, knust
4 g (1 tsk)
Hvedemel
15 g (1 spsk)
Olie
45 g (3 spsk)
Salt
2 g (1 tsk)
Peber
1 g
Sådan gør du
Kog flækærterne i rigeligt vand i 20-30 minutter, til de er møre. Dræn og stil til side.
Steg løg, hvidløg og porrer i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve.
Rør flækærter, løg, hvidløg, porrer, timian, æg, muskatnød, fennikelfrø og hvedemel sammen med salt og peber til en jævn fars.
Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.
Sæt farsbrødet i køleskabet, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.
Tip
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
1.082 kJ
Kulhydrater
29,7 gram
Proteiner
12,5 gram
Fedtstof
8,9 gram
Opskriften indgår i disse retter
Farsbrød med flækærter, porrer og timian med trøffelmayonnaise og rugbrød
Indeholder
Gluten, Æg