Trøffelmayonnaise

Billede
Trøffelmayonnaise

Trøffelmayonnaise

Trøfler er en af verdens dyreste ingredienser. Trøffelolie er en overkommelig måde at introducere den eksklusive smag på. Trøfler og æg fremhæver hinandens smagsnoter, derfor er mayo en god måde at forbinde de to på.
Brug den som dip eller på smørrebrød.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
9.50
Portioner
20

Ingredienser

Æggeblommer
36 g (2 stk)
Salt
2 g (0,5 tsk)
Sukker
2 g (0,5 tsk)
Æblecidereddike
20 gram (1,5 spsk)
Olie
300 g (3,3 dl)
Trøffelolie
60 g (0,5 dl)

Sådan gør du 

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie og trøffelolie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, og æbleeddike.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du måske skal bruge, så gem resten i køleskabet.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
3.239 kJ
Kulhydrater
0,6 gram
Proteiner
1,0 gram
Fedtstof
86,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Farsbrød med flækærter, porrer og timian med trøffelmayonnaise og rugbrød

Farsbrød med flækærter, porrer og timian med trøffelmayonnaise og rugbrød

Indeholder
Gluten, Æg