Farsbrød med linser, knoldselleri og spidskommen

Billede
Farsbrød med linser, knoldselleri og spidskommen
Fotograf
Martin Kaufmann

Farsbrød med linser, knoldselleri og spidskommen

Farsbrød er genialt, hvis du har rester af grøntsager til overs. Her har vi puttet knoldselleri i farsen, men du kan sagtens bruge gulerødder, persillerødder, ærter eller kartofler i stedet, hvis du har det liggende. 
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
5.90
Portioner
20

Ingredienser

Knoldselleri, i små tern
200 g
Peber
Grønne linser, tørrede
320 g
Hvidløg, finthakket  
18 g (3 fed)
Løg, hakket
200 g
Spidskommen, stødt
1,5 g (2 spsk)
Æg
200 g (4 stk)
Olie
45 g (½ dl)
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog knoldselleriternene i vand i 5-10 minutter, til de er møre. Dræn og sæt til side. 
Kog de grønne linser i rigeligt vand i 15-20 minutter, til de er møre. Dræn og sæt til side. 

Steg løg og hvidløg i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve. Rist spidskommen med i 10 sekunder, til det dufter krydret. 

Bland linser, løg, hvidløg, knoldselleri, spidskommen og æg sammen til en jævn fars. Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader. 

Sæt farsbrødet i køleskab, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
572 kJ
Kulhydrater
13,7 gram
Proteiner
7,9 gram
Fedtstof
5,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Farsbrød med linser, knoldselleri og spidskommen

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg