Farsbrød med linser, knoldselleri og spidskommen
Billede
Fotograf
Martin Kaufmann
Farsbrød med linser, knoldselleri og spidskommen
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
5.90
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Knoldselleri, i små tern
200 g
Peber
Grønne linser, tørrede
320 g
Hvidløg, finthakket
18 g (3 fed)
Løg, hakket
200 g
Spidskommen, stødt
1,5 g (2 spsk)
Æg
200 g (4 stk)
Olie
45 g (½ dl)
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog knoldselleriternene i vand i 5-10 minutter, til de er møre. Dræn og sæt til side.
Kog de grønne linser i rigeligt vand i 15-20 minutter, til de er møre. Dræn og sæt til side.
Steg løg og hvidløg i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve. Rist spidskommen med i 10 sekunder, til det dufter krydret.
Bland linser, løg, hvidløg, knoldselleri, spidskommen og æg sammen til en jævn fars. Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.
Sæt farsbrødet i køleskab, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
572 kJ
Kulhydrater
13,7 gram
Proteiner
7,9 gram
Fedtstof
5,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Farsbrød med linser, knoldselleri og spidskommen
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg