Farsbrød med røde linser, pastinakker, nye løg og timian

Billede
Farsbrød med røde linser, pastinakker, nye løg og timian
Fotograf
Martin Kaufmann

Farsbrød med røde linser, pastinakker, nye løg og timian

Har du en rest af brød og grøntsager til overs, er farsbrødet oplagt at lave. Her kan du putte det meste i, og du kan fint variere linserne og krydderurterne også, så du i stedet bruger grønne linser, oregano eller den urt, du foretrækker.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.90
Portioner
20

Ingredienser

Røde linser, tørrede
240 g
Peber
Pastinakker
300 g
Løg, nye med top, i skiver à 1 cm
200 g
Løg, hakket
200 g
Hvidløg, finthakket  
18 g (3 fed)
Æg
200 g (4 stk)
Brødkrumme
50 g
Hvedemel
15 g (2 spsk)
Olie
45 g (½ dl)
Timian, frisk, hakket
½ spsk
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog de røde linser i 15-20 minutter, til de er gennemtilberedte. Dræn og sæt til side.

Kog pastinakkerne i 15-20 minutter, til de er helt møre, og lav dem til mos. Sæt til side.

Kog de nye løg møre i 3-4 minutter, og sæt dem til side.

Steg løg og hvidløg i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve. 

Bland linser, pastinakker, nye løg, stegte løg og hvidløg, æg, brødkrumme, hvedemel og timian sammen med salt og peber til en jævn fars. Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader. 

Sæt farsbrødet i køleskab, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
610 kJ
Kulhydrater
20,4 gram
Proteiner
6,1 gram
Fedtstof
3,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Farsbrød med røde linser, pastinakker, nye løg og timian, remoulade og rugbrød

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg