Farsbrød med røde linser, pastinakker, nye løg og timian
Billede
Fotograf
Martin Kaufmann
Farsbrød med røde linser, pastinakker, nye løg og timian
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.90
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Røde linser, tørrede
240 g
Peber
Pastinakker
300 g
Løg, nye med top, i skiver à 1 cm
200 g
Løg, hakket
200 g
Hvidløg, finthakket
18 g (3 fed)
Æg
200 g (4 stk)
Brødkrumme
50 g
Hvedemel
15 g (2 spsk)
Olie
45 g (½ dl)
Timian, frisk, hakket
½ spsk
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog de røde linser i 15-20 minutter, til de er gennemtilberedte. Dræn og sæt til side.
Kog pastinakkerne i 15-20 minutter, til de er helt møre, og lav dem til mos. Sæt til side.
Kog de nye løg møre i 3-4 minutter, og sæt dem til side.
Steg løg og hvidløg i olie, til det bliver blødt og tager lidt farve.
Bland linser, pastinakker, nye løg, stegte løg og hvidløg, æg, brødkrumme, hvedemel og timian sammen med salt og peber til en jævn fars. Pres farsen fladt ned i en passende form, og bag ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en centrumtemperatur på 75 grader.
Sæt farsbrødet i køleskab, til det er kølet helt ned - gerne til dagen efter.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
610 kJ
Kulhydrater
20,4 gram
Proteiner
6,1 gram
Fedtstof
3,5 gram
Opskriften indgår i disse retter
Farsbrød med røde linser, pastinakker, nye løg og timian, remoulade og rugbrød
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg