Friteret kulmule
Friteret kulmule
Ingredienser
Sådan gør du
Gør først de andre dele af retten klar, så du kan lave fisken, som noget af det sidste – den skal helst ikke ligge for længe, da den så mister sin sprødhed. Skær fisken i lige store stykker, så der er ét til hvert barn.
Rør melet grundigt med vand, æggeblommer og citronskal. Pisk æggehviderne stive sammen med saltet, og vend dem i dejen.
Varm olien op til 180 grader i en frituregryde eller pande med høj kant. Har du ikke et termometer, kan du komme en dråbe dej i olien. Bobler det livligt omkring dejen, og bliver den langsomt sprød, er olien klar. Kom fileterne i dejen, lad dem dryppe lidt af, og kom dem forsigtigt ned i den varme olie, som helst skal dække fileterne – steg kun så mange ad gangen, at de ikke rører hinanden. Friter fiskestykkerne i ca. 1-2 minutter, til de er gyldenbrune og sprøde, og læg dem på køkkenrulle. Drys straks med lidt salt.