Friteret kulmule

Billede
Friteret kulmule

Friteret kulmule

Perfekt til en hverdagsudgave af ’fish n’ chips’. Du kan sagtens bruge andre torskefisk, som f.eks. brosme, sej, lange eller kuller.

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Vinter
Klimatal
14.10
Portioner
20

Ingredienser

Kulmule, eller anden hvidfisk uden skind og ben
1850 g
Æggeblommer
40 g (2-3 stk)
Hvedemel
300 g
Vand
ca. 3 dl
Citronskal, revet
4 g
Æggehvider
70 g (2 stk)
Salt, fint
10 g (1 1/2 tsk)
Olie til friture
2 liter

Sådan gør du

Gør først de andre dele af retten klar, så du kan lave fisken, som noget af det sidste – den skal helst ikke ligge for længe, da den så mister sin sprødhed. Skær fisken i lige store stykker, så der er ét til hvert barn.
Rør melet grundigt med vand, æggeblommer og citronskal. Pisk æggehviderne stive sammen med saltet, og vend dem i dejen.
Varm olien op til 180 grader i en frituregryde eller pande med høj kant. Har du ikke et termometer, kan du komme en dråbe dej i olien. Bobler det livligt omkring dejen, og bliver den langsomt sprød, er olien klar. Kom fileterne i dejen, lad dem dryppe lidt af, og kom dem forsigtigt ned i den varme olie, som helst skal dække fileterne – steg kun så mange ad gangen, at de ikke rører hinanden. Friter fiskestykkerne i ca. 1-2 minutter, til de er gyldenbrune og sprøde, og læg dem på køkkenrulle. Drys straks med lidt salt.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
404 kJ
Kulhydrater
8,4 gram
Proteiner
13,3 gram
Fedtstof
0,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Friteret kulmule med ovnfritter og grov ærtemos

Friteret kulmule med ovnfritter og grov ærtemos

Indeholder
Gluten, Æg, Mælk