Græskarpuré
Billede
Græskarpuré
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
9.10
Portioner
20
Ingredienser
Hvide bønner, tørrede
400 g
Hokkaidogræskar, i både
500 g
Rapsolie
150 g (1½ dl)
Citron, saft
40 g (1 citron)
Hvidløg, presset
10 g (1-2 fed)
Yoghurt naturel
100 g (1 dl)
Gurkemeje
5 g (1 spsk)
Dijonsennep
50 g (½ dl)
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog de hvide bønner i rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt til side. Gem den ene halvdel til puréen, og den anden halvdel til bulguren.
Bag græskaren ved 225 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne og møre. Afkøl dem let, og blend dem til en glat puré med bønner, rapsolie, citronsaft, hvidløg, yoghurt, gurkemeje og dijonsennep. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
669 kJ
Kulhydrater
11,7 gram
Proteiner
5,6 gram
Fedtstof
9,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Bagt hokkaido med allehånde og citronskal, græskarpuré, marineret bulgur, palmekål og bagte løg
Indeholder
Mælk, Gluten