Græskarpuré

Billede
Græskarpuré

Græskarpuré

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
9.10
Portioner
20

Ingredienser

Hvide bønner, tørrede
400 g
Hokkaidogræskar, i både
500 g
Rapsolie
150 g (1½ dl)
Citron, saft
40 g (1 citron)
Hvidløg, presset
10 g (1-2 fed)
Yoghurt naturel
100 g (1 dl)
Gurkemeje
5 g (1 spsk)
Dijonsennep
50 g (½ dl)
Salt & Peber

Sådan gør du 

Kog de hvide bønner i rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt til side. Gem den ene halvdel til puréen, og den anden halvdel til bulguren.

Bag græskaren ved 225 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne og møre. Afkøl dem let, og blend dem til en glat puré med bønner, rapsolie, citronsaft, hvidløg, yoghurt, gurkemeje og dijonsennep. Smag til med salt og peber. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
669 kJ
Kulhydrater
11,7 gram
Proteiner
5,6 gram
Fedtstof
9,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Bagt hokkaido med allehånde og citronskal, græskarpuré, marineret bulgur, palmekål og bagte løg

Bagt hokkaido med allehånde og citronskal, græskarpuré, marineret bulgur, palmekål og bagte løg

Indeholder
Mælk, Gluten