Grøntsagslasagne med grønkål og knoldselleri
Billede
Grøntsagslasagne med grønkål og knoldselleri
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
5.20
Portioner
20
Ingredienser
Knoldselleri, i tern
1800 g
Olivenolie
35 g
Grønkål, snittet
240 g
Flåede tomater
960 g
Hvidløg, revet
6 g (1 fed)
Løg, hakket
750 g
Timian, frisk, hakket
50 g
Tomatpuré
200 g
Vand
5 dl
Lasagneplader
900 g
Bechamelsauce
1,5 liter
Mozzarella, revet
240 g
Sådan gør du
Vend knoldselleri med olie, salt og peber. Spred dem ud på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 15-18 minutter. Kom snittet grønkål ind på pladen til sellerien i sidste par minutter. Lad de ristede grøntsager køle af.
Rør de flåede tomater sammen med revet hvidløg, løg, timian, tomatpuré, vand og lidt salt.
Lasagnen samles ved at starte med at sprede et tyndt lag bechamelsauce ud i et ovnfast fad eller i en gastrobakke. Dæk med et lag lasagneplader – brug ikke for mange – så lidt tomatsovs, selleri og grønkål og lidt revet ost. Gentag, indtil fadet er fyldt, og slut af med bechamelsauce og revet ost på toppen.
Bag lasagnen ved 175 grader i 35-40 minutter, til den er flot gylden på toppen.
Lav selv din bechamelsauce
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
419 kJ
Kulhydrater
2,2 gram
Proteiner
4,1 gram
Fedtstof
2,6 gram
Opskriften indgår i disse retter
Grøntsagslasagne med grønkål og knoldselleri
Indeholder
Mælk, Gluten