Gulerodsfrikadeller

Billede
Gulerodsfrikadeller

Gulerodsfrikadeller

Rodfrugter kan bruges på mange måder og er spækket med sødme og smag. Her danner gulerødder base i den grøntsagsbaserede frikadelle, som serveres sprød.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
6.20
Portioner
20

Ingredienser

Perlebyg, tørrede
250 g
Røde linser, tørrede
250 g
Gulerødder, skåret groft
550 g
Løg, finthakket
150 g
Hvidløg, revet
2 fed
Rapsolie, til stegning
Timian, friskhakket
10 g
Citron, skal
1 spsk
Korianderfrø, stødt
15 g
Rismel
150 g
Æg
240 g
Salt & Peber

Sådan gør du 

Kog perlebyggen mør i saltet vand i ca. 20-25 minutter. Sigt, og køl det ned.

Kom de røde linser i kogende vand med salt, og lad dem koge møre i ca. 7 minutter. Sigt, og skyl straks i koldt vand.

Hak gulerødderne i en foodprocessor, så de får en bulgurlignende konsistens. Vend lidt salt og olivenolie i, og bag i ca. 15-20 minutter ved 200 grader, til de er let ristede. Rør i det undervejs, og køl ned.

Steg løgene i lidt rapsolie i ca. 10-15 minutter, til de bruner som bløde løg. Tilsæt hvidløg, timian, citronskal og korianderfrø.

Kom alle ingredienserne, inklusiv gulerødderne, i en foodprocessor, og kør farsen ganske kort, til den er sammenhængende, men stadig grov. Er den for lidt klistret, så rør evt. et æg i og lidt mere rismel - rør det i i hånden, så farsen ikke bliver hakket yderligere.

Form til frikadeller, og steg i olie i ca. 3-4 minutter på hver side, til de får en fin gylden stegeskorpe, og bag dem færdig i ca. 5 minutter ved 180 grader.

Du kan også sætte dellerne direkte på en bageplade med bagepapir, og tilberede dem i ca. 15-20 minutter ved 180 grader, til de er gyldne og gennemtilberedte. Dryp gerne dellerne med lidt rapsolie, inden de kommer ind i ovnen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
528 kJ
Kulhydrater
19,3 gram
Proteiner
6,0 gram
Fedtstof
1,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Gulerodsfrikadeller med ingefær-yoghurtdressing og gulerodstabbouleh med grønkål

Gulerodsfrikadeller med ingefær-yoghurtdressing og gulerodstabbouleh med grønkål

Indeholder
Gluten, Æg, Nødder, Mælk