Gulerodsfrikadeller
Gulerodsfrikadeller
Dagen før
Ingredienser
Sådan gør du
Kog perlebyggen mør i saltet vand i ca. 20-25 minutter. Sigt, og køl det ned.
Kom de røde linser i kogende vand med salt, og lad dem koge møre i ca. 7 minutter. Sigt, og skyl straks i koldt vand.
Hak gulerødderne i en foodprocessor, så de får en bulgurlignende konsistens. Vend lidt salt og olivenolie i, og bag i ca. 15-20 minutter ved 200 grader, til de er let ristede. Rør i det undervejs, og køl ned.
Steg løgene i lidt rapsolie i ca. 10-15 minutter, til de bruner som bløde løg. Tilsæt hvidløg, timian, citronskal og korianderfrø.
Kom alle ingredienserne, inklusiv gulerødderne, i en foodprocessor, og kør farsen ganske kort, til den er sammenhængende, men stadig grov. Er den for lidt klistret, så rør evt. et æg i og lidt mere rismel - rør det i i hånden, så farsen ikke bliver hakket yderligere.
Form til frikadeller, og steg i olie i ca. 3-4 minutter på hver side, til de får en fin gylden stegeskorpe, og bag dem færdig i ca. 5 minutter ved 180 grader.
Du kan også sætte dellerne direkte på en bageplade med bagepapir, og tilberede dem i ca. 15-20 minutter ved 180 grader, til de er gyldne og gennemtilberedte. Dryp gerne dellerne med lidt rapsolie, inden de kommer ind i ovnen.