Gulerodstabbouleh med grønkål

Billede
Gulerodstabbouleh med grønkål

Gulerodstabbouleh med grønkål

De knuste gulerødder integreres som en delvis erstatning til bulguren og bidrager med sødme og et knasende element.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.50
Portioner
20

Ingredienser

Bulgur
200 g
Mandler
200 g
Gulerødder, skåret groft
800 g
Grønkål, plukket i blade
300 g
Citron, saft og skal
1 stk
Sukker
2 spsk
Olivenolie
1 dl
Salt
Peber

Sådan gør du 

Kog bulgur efter anvisningerne på pakken. Når bulguren er færdig, rør i den med en gaffel, og lad den køle ned.

Rist mandlerne gyldne i 8-10 minutter ved 170 grader. Hak gulerødderne i en foodprocessor til fine små gulerodsris. Hak derefter de ristede mandler i foodprocessoren, og hak så grønkålen fint i foodprocessoren. 

Opløs sukker og salt i citronsaften. Tilsæt citronskallen og olivenolie. Vend alle ingredienserne sammen, og smag evt. til med ekstra salt, citron og olivenolie.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
667 kJ
Kulhydrater
12,7 gram
Proteiner
4,1 gram
Fedtstof
9,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Gulerodsfrikadeller med ingefær-yoghurtdressing og gulerodstabbouleh med grønkål

Gulerodsfrikadeller med ingefær-yoghurtdressing og gulerodstabbouleh med grønkål

Indeholder
Gluten, Æg, Nødder, Mælk