Gulerodspuré
Billede
Gulerodspuré
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.30
Portioner
20
Ingredienser
Gulerødder
750 g
Smør
75 g
Citron, saft
1 stk
Sådan gør du
Kom gulerødderne i en gryde, og dæk dem med koldt vand. Kog gulerødder under låg i 20-25 minutter, til de er møre.
Hæld nu vandet fra gulerødderne, men gem gulerodsvandet. Kom de kogte gulerødder i en blender sammen med smør, salt og saften fra halvdelen af citronen. Blend gulerødderne til en helt glat puré, og smag til med yderligere citron og salt, hvis puréen mangler smag.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
385 kJ
Kulhydrater
5,9 gram
Proteiner
0,7 gram
Fedtstof
6,9 gram
Opskriften indgår i disse retter
Trekornsgrød med ristede græskarkerner og gulerodspuré
Indeholder
Gluten, Mælk