Gulerodspuré

Billede
Gulerodspuré

Gulerodspuré

Denne sødmefulde gulerodspuré er perfekt som topping som grød.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.30
Portioner
20

Ingredienser

Gulerødder
750 g
Smør
75 g
Citron, saft
1 stk

Sådan gør du

Kom gulerødderne i en gryde, og dæk dem med koldt vand. Kog gulerødder under låg i 20-25 minutter, til de er møre.

Hæld nu vandet fra gulerødderne, men gem gulerodsvandet. Kom de kogte gulerødder i en blender sammen med smør, salt og saften fra halvdelen af citronen. Blend gulerødderne til en helt glat puré, og smag til med yderligere citron og salt, hvis puréen mangler smag.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
385 kJ
Kulhydrater
5,9 gram
Proteiner
0,7 gram
Fedtstof
6,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Trekornsgrød med ristede græskarkerner og gulerodspuré

Trekornsgrød med ristede græskarkerner og gulerodspuré

Indeholder
Gluten, Mælk