Havtornkompot

Billede
Havtornkompot

Havtornkompot

Havtorn er et aromatisk og let syrligt orange bær fra norden. Det kan plukkes ved strandkanter i efterårssæsonen, men kan heldigvis fås på frost også. Kompotten kan også laves med andre bær.
Måltidstype
Morgenmad
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
1.50
Portioner
20

Ingredienser

Havtorn, fra frost
1000 g
Rørsukker
300 g
Vaniljesukker
15 g (2 spsk)
Vand
4 dl
Appelsin, saft
4 dl
Majsstivelse
15 g

Sådan gør du

Kom næsten alle havtorn i en gryde (gem lidt til at pynte med) med sukker, vanillesukker, vand og appelsinsaft, og kog, indtil havtornen begynder at briste og falde sammen. Rør rundt et par gange undervejs.
Tilsæt majsstivelse, kog op, og blend til en glat konsistens.

Kompotten kan både serveres lun og kold.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
461 kJ
Kulhydrater
20,0 gram
Proteiner
0,6 gram
Fedtstof
2,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Havregrød med havtornkompot, sprøde solsikkekerner og myntesukker

Havregrød med havtornkompot, sprøde solsikkekerner og myntesukker

Indeholder
Gluten, Nødder