Havtornkompot
Billede
Havtornkompot
Måltidstype
Morgenmad
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
1.50
Portioner
20
Ingredienser
Havtorn, fra frost
1000 g
Rørsukker
300 g
Vaniljesukker
15 g (2 spsk)
Vand
4 dl
Appelsin, saft
4 dl
Majsstivelse
15 g
Sådan gør du
Kom næsten alle havtorn i en gryde (gem lidt til at pynte med) med sukker, vanillesukker, vand og appelsinsaft, og kog, indtil havtornen begynder at briste og falde sammen. Rør rundt et par gange undervejs.
Tilsæt majsstivelse, kog op, og blend til en glat konsistens.
Kompotten kan både serveres lun og kold.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
461 kJ
Kulhydrater
20,0 gram
Proteiner
0,6 gram
Fedtstof
2,4 gram
Opskriften indgår i disse retter
Havregrød med havtornkompot, sprøde solsikkekerner og myntesukker
Indeholder
Gluten, Nødder