Hjerter i flødesovs

Billede
Hjerter i flødesovs

Hjerter i flødesovs

Hjerter i flødesauce er en del af vores kulinariske arv, og denne kraftfulde ret fortjener at blive givet videre til de kommende generationer.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
12.30
Portioner
20

Ingredienser

Grisehjerter
1500 g
Æbler, i tern
400 g
Gulerødder, i tern
600 g
Løg, hakket
500 g
Hvidløg, hakket
6 fed
Tørrede svampe
250 g
Neutral olie
60 g
Fløde 38%
8 dl
Vand
2,5 dl
Æbleeddike
Salt & Peber

Sådan gør du

Læg de tørrede svampe i blød. Skyl grisehjertet i koldt vand 2-3 gange. Krydr hjertet godt indvendigt med salt og peber, og fyld det med æble og gulerod. Luk hjertet med tandstikker. Smelt olien i en gryde, brun hjertet godt af på alle sider, tilføj derefter løgene, hvidløg og de udblødte svampe og paprika, og lad det stege i ca. 2 minutter. Tilsæt fløde og vand, og lad hjertet simre under låg i ca. 90 minutter.



Smag skyen godt til med salt, peber og eddike.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
458 kJ
Kulhydrater
5,7 gram
Proteiner
7,0 gram
Fedtstof
5,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Hjerter i flødesovs med æble-hvidkålssalat og kartoffel-sellerimos

Hjerter i flødesovs med æble-hvidkålssalat og kartoffel-sellerimos

Indeholder
Mælk