Kartoffelmos med rygeost

Billede
Kartoffelmos med rygeost

Kartoffelmos med rygeost

Denne kartoffelmos er rørt med rygeost, som giver røg og karakter til retten.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
6.80
Portioner
20

Ingredienser

Bagekartofler, i grove stykker
2500 g
Mælk
1 liter
Rygeost, 1%
250 g
Smør
100 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog kartoflerne vand uden salt i 30-35 minutter, hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre.



Kog mælk og smør op i en gryde. Mos kartoflerne, og tilsæt mælke-smørblandingen løbende sammen med rygeost. Konsistensen skal være let, men fast, justér evt. konsistensen med mere mælk. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
472 kJ
Kulhydrater
12,2 gram
Proteiner
2,7 gram
Fedtstof
5,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Vegetarisk brændende kærlighed med stegte persillerødder, syltede rødbeder og rugbrød

Vegetarisk brændende kærlighed med stegte persillerødder, syltede rødbeder og rugbrød

Indeholder
Mælk, Gluten, Nødder