Kartoffelmos med rygeost
Billede
Kartoffelmos med rygeost
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
6.80
Portioner
20
Ingredienser
Bagekartofler, i grove stykker
2500 g
Mælk
1 liter
Rygeost, 1%
250 g
Smør
100 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog kartoflerne vand uden salt i 30-35 minutter, hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre.
Kog mælk og smør op i en gryde. Mos kartoflerne, og tilsæt mælke-smørblandingen løbende sammen med rygeost. Konsistensen skal være let, men fast, justér evt. konsistensen med mere mælk. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
472 kJ
Kulhydrater
12,2 gram
Proteiner
2,7 gram
Fedtstof
5,8 gram
Opskriften indgår i disse retter
Vegetarisk brændende kærlighed med stegte persillerødder, syltede rødbeder og rugbrød
Indeholder
Mælk, Gluten, Nødder