Klassisk hummus med kikærter, hvidløg og spidskommen

Billede
Klassisk hummus med kikærter, hvidløg og spidskommen

Klassisk hummus med kikærter, hvidløg og spidskommen

Hummus er et dejlig blødt og cremet pålæg og fungerer rigtig godt på en skive rugbrød, hvis du supplerer med noget sprødt topping. Her har vi lavet en sauté af svampe, løg og ristet brød, som giver noget tekstur til hummussen.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
11.10
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
142 g
Tahin
15 g
Hvidløg
3 g
Spidskommen, stødt
3 g
Cayennepeber
0,4 g
Citron, saft og skal
16 g
Vand
37 g
Olivenolie
22 g
Salt
0
Peber
0

Sådan gør du

Kog kikærterne i 45-50 minutter, eller til de er møre. Blend kikærter med tahin, hvidløg, spidskommen, cayennepeber, olivenolie, fintrevet skal fra citronen, citronsaft og lidt vand. Justér evt. konsistensen med mere vand. 

Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. mere cayennepeber, og køl ned inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.473 kJ
Kulhydrater
31,1 gram
Proteiner
13,9 gram
Fedtstof
17,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Klassisk hummus med kikærter, hvidløg, spidskommen, persille og sauté af svampe, løg og persille

Indeholder
Gluten