Kold bearnaise på kålrabi

Billede
Kold bearnaise på kålrabi

Kold bearnaise på kålrabi

Kålrabi eller kålroe er en gammel kulturplante, som bruges flittigt af vores nordiske naboer i Norge og Sverige
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
19.70
Portioner
20

Ingredienser

Kålrabi, store stykker
200 g
Smør
75 g
Æggeblommer
50 g
Æbleeddike
25 g
Rapsolie
50 g
Estragon, hakket
30 g
Salt
Peber

Sådan gør du 

Kog kålrabien i letsaltet vand, til den er mør, i ca. 15-20 minutter.

Smelt smørret i en lille gryde ved laveste varme - lad det ikke koge - men sluk for varmen, når det er smeltet, og lad det køle lidt ned.
Sigt vandet fra kålrabien, og gem en smule til at justere saucen med. Lad det køle af i 2-5 minutter, så den ikke længere er kogende.

Kom æggeblommer, salt og æbleeddike i en blender, tilsæt de varme stykker kålrabi og blendet det til puré. Tilsæt det lune smør i en tynd stråle, mens du blender, og supplér med olie, og blend saucen, så den bliver tyk, glat og cremet. Hvis saucen har svært ved at køre rundt på blenderen, så tilsæt evt. lidt af kogevandet. Smag til med hakket estragon, salt og evt. ekstra æbleeddike.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.252 kJ
Kulhydrater
3,2 gram
Proteiner
2,3 gram
Fedtstof
30,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rødbedebøf med kold bearnaise på kålrabi og estragon og råstegte kålrabi

Rødbedebøf med kold bearnaise på kålrabi og estragon og råstegte kålrabi

Indeholder
Gluten, Æg, Mælk