Råstegte kålrabi med citron og hvidløgsolie
Billede
Råstegte kålrabi med citron og hvidløgsolie
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
2.10
Portioner
20
Ingredienser
Kålrabi, i stave
3 kg
Citron, saft
1 stk
Hvidløg, revet
2 fed
Olivenolie
1 dl
Salt
Peber
Sådan gør du
Rist kålrabien vendt med rapsolie og lidt salt og peber ved 220 grader i 12-18 minutter. Kålrabien skal have taget farve og være gyldenbrun i kanterne, men stadig have lidt bid indeni.
Inden servering, marinér kålrabien i en blanding af citronsaft, revet hvidløg og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
246 kJ
Kulhydrater
5,8 gram
Proteiner
1,0 gram
Fedtstof
2,9 gram
Opskriften indgår i disse retter
Rødbedebøf med kold bearnaise på kålrabi og estragon og råstegte kålrabi
Indeholder
Gluten, Æg, Mælk