Råstegte kålrabi med citron og hvidløgsolie

Billede
Råstegte kålrabi med citron og hvidløgsolie

Råstegte kålrabi med citron og hvidløgsolie

Kålrabi er en fiberrig rodfrugt med en fin balance mellem bitter og sød.
Kålrabi kan også udskiftes med glaskål eller majroer alt efter hvilken sæson man er i.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
2.10
Portioner
20

Ingredienser

Kålrabi, i stave
3 kg
Citron, saft
1 stk
Hvidløg, revet
2 fed
Olivenolie
1 dl
Salt
Peber

Sådan gør du 

Rist kålrabien vendt med rapsolie og lidt salt og peber ved 220 grader i 12-18 minutter. Kålrabien skal have taget farve og være gyldenbrun i kanterne, men stadig have lidt bid indeni.

Inden servering, marinér kålrabien i en blanding af citronsaft, revet hvidløg og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
246 kJ
Kulhydrater
5,8 gram
Proteiner
1,0 gram
Fedtstof
2,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rødbedebøf med kold bearnaise på kålrabi og estragon og råstegte kålrabi

Rødbedebøf med kold bearnaise på kålrabi og estragon og råstegte kålrabi

Indeholder
Gluten, Æg, Mælk