Rødbedebøf

Billede
Rødbedebøf

Rødbedebøf

Rødbeden er velegnet som rodfrugt til vegetarbøffer pga. dens knaldrøde farve og dybe jordagtige smag.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
6.30
Portioner
20

Ingredienser

Sorte bønner, tørrede
125 g
Rødbeder, revet(701)"
375 g
Kartofler, revet
440 g
Løg, revet
1 stk
Hvidløg, revet
2 fed
Æg
225 g
Hvedemel
125 g
Timian, frisk, hakket
20 g
Rosmarin, frisk, hakket
20 g
Muskatnød, revet
3 g
Salt & Peber
Olie til stegning

Sådan gør du 

Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand, i ca. 40-60 minutter, til de er møre. 

Rør rødbeder, kartofler og løg sammen til en fars med bønnerne, revet hvidløg, æg, hvedemel, timian, rosmarin og muskatnød. Smag til med salt og peber. Det er en forholdsvis våd og saftig fars, men den skal være klistret, så justér derfor evt. med ekstra æg og mel, hvis den ikke hænger sammen.

Form boller af farsen i passende størrelser, så der bliver en bøf til hvert barn, sæt dem på en bakke drysset med rasp, pres dem flade til bøffer, og vend dem forsigtigt i raspen.

Steg bøfferne i olie på en pande ved middel varme. Vend dem først, når de har en sprød gylden skorpe. Giv dem et skud varme i ovnen efterfølgende ved 180 grader i ca. 5-8 minutter, så de er gennemtilberedte.

 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
465 kJ
Kulhydrater
16,7 gram
Proteiner
5,3 gram
Fedtstof
1,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rødbedebøf med kold bearnaise på kålrabi og estragon og råstegte kålrabi

Rødbedebøf med kold bearnaise på kålrabi og estragon og råstegte kålrabi

Indeholder
Gluten, Æg, Mælk