Rødbedebøf
Rødbedebøf
Dagen før
Ingredienser
Sådan gør du
Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand, i ca. 40-60 minutter, til de er møre.
Rør rødbeder, kartofler og løg sammen til en fars med bønnerne, revet hvidløg, æg, hvedemel, timian, rosmarin og muskatnød. Smag til med salt og peber. Det er en forholdsvis våd og saftig fars, men den skal være klistret, så justér derfor evt. med ekstra æg og mel, hvis den ikke hænger sammen.
Form boller af farsen i passende størrelser, så der bliver en bøf til hvert barn, sæt dem på en bakke drysset med rasp, pres dem flade til bøffer, og vend dem forsigtigt i raspen.
Steg bøfferne i olie på en pande ved middel varme. Vend dem først, når de har en sprød gylden skorpe. Giv dem et skud varme i ovnen efterfølgende ved 180 grader i ca. 5-8 minutter, så de er gennemtilberedte.