Kylling-bønnefrikadeller glaseret i honning og dijon

Billede
Kylling-bønnefrikadeller glaseret i honning og dijon

Kylling-bønnefrikadeller glaseret i honning og dijon

Ved at blande bønner og kylling i en fars får du en let og saftig delle, der virker overraskende godt.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
16.20
Portioner
20

Ingredienser

Kylling, hakket
800 g
Hvide bønner, tørrede
180 g
Løg, fintrevet
75 g
Salt
20 g
Æggeblommer
60 g (3-4 stk)
Sødmælk
2,5 dl
Rasp
50 g
Honning
75 g
Grov sennep
50 g
Æbleeddike
0,3 dl

Sådan gør du

Kog de udblødte bønner i rigeligt letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt til side.



Kom hakket kylling, kogte bønner og salt i en foodproccesor, og blend kortvarigt til en ensartet konsistens. Der må gerne være lidt struktur i farsen. Tilsæt revet løg, æggeblommer, mælk og rasp.



Blend til en fast fars. Brug to skeer og lav små deller, du kan afsætte på bagepapir. Bag dem færdig i 12-15 minutter ved 175 grader.

 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
553 kJ
Kulhydrater
10,5 gram
Proteiner
12,5 gram
Fedtstof
3,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kylling-bønnefrikadeller glaseret i honning og dijon med stuvet grønkål, knuste kartofler og frisk æblesalat

Kylling-bønnefrikadeller glaseret i honning og dijon med stuvet grønkål, knuste kartofler og frisk æblesalat

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg, Nødder