Majscreme

Billede
Majscreme

Majscreme

Majs har en naturlig sødme som bliver fremhævet af at riste dem på panden. Brug lokale økologiske majs når de er i sæson over sensommeren. I dette tilfælde som en creme, eller som en sprød topping til alverdens retter.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
4.00
Portioner
20

Ingredienser

Løg, finthakket
50 g (1/2 løg)
Hvidløg, hakket
9 g (1,5 fed)
Majskerner
500 g
Olie
22 g (1,5 spsk)
Citron, saft og skal
32 g (2 spsk)
Salt & Peber

Sådan gør du 

Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, til de er bløde og gyldne. Kom majsen ved og steg i ca. 5 minutter.



Giv blandingen et par stød med en stavblender, så blandingen bliver sammenhængende og fast, men stadig grov. Smag til med salt, peber og citronskal. Afkøl, inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
475 kJ
Kulhydrater
10,4 gram
Proteiner
2,7 gram
Fedtstof
7,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Grov majscreme, grønne bønner og parmesan

Indeholder
Mælk, Gluten