Nøddeknas
Nøddeknas
Måltidstype
Morgenmad
Indeholder
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
8.70
Portioner
20
Ingredienser
Vand
0,4 dl
Honning eller agavesirup
15 g (2 tsk)
Havregryn, grovvalsede
100 g
Mandler, grofthakkede
30 g
Hasselnødder, hakkede
30 g
Solsikkekerner
30 g
Græskarkerner
30 g
Sesamfrø, lyse
30 g
Rapsolie
20 g
Salt
Sådan gør du
Vend honningen med nødderne, kerner, frø og rapsolie, kom lidt salt i. Massen skal være løs men klistret. Fordel massen i et tyndt lag på bagepapir i dybe bageplader.
Bag massen gylden og sprød ved 150 grader i ca. 60 minutter, og rør i massen hvert 15. minut.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
1.926 kJ
Kulhydrater
26,5 gram
Proteiner
14,3 gram
Fedtstof
32,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
Risengrød med trekorn, frugtkompot og nøddeknas
Indeholder
Gluten, Mælk, Nødder