Risengrød med trekorn
Billede
Risengrød med trekorn
Måltidstype
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.40
Portioner
20
Ingredienser
Vand
1,2 liter
Fuldkornsrisflager, grove
400 g
Sødmælk
2,4 liter
Rugflager
20 g
Havregryn, finvalsede
160 g
Salt
Sådan gør du
Kog vandet op i en bredbundet gryde ved middel varme, og tilsæt risflagerne. Tilsæt sødmælken, og derefter resten af grynene, når mælken koger. Kog grøden ved svag varme i ca. 15-20 minutter, indtil grøden begynder at tykne. Tag den af varmen, mens den endnu er lidt tynd, og lad den trække færdig under låg. Smag til med salt.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
402 kJ
Kulhydrater
14,1 gram
Proteiner
3,5 gram
Fedtstof
2,5 gram
Opskriften indgår i disse retter
Risengrød med trekorn, frugtkompot og nøddeknas
Indeholder
Gluten, Mælk, Nødder