Risengrød med trekorn

Billede
Risengrød med trekorn

Risengrød med trekorn

Risene gør grøden cremet, som vi kender det fra vinterens risengrød, og samtidig har grøden struktur og fibre fra de grovere gryn. Suppler grøden med en sød og syrlig kompot af den frugt og ristede nødder og gryn på toppen.
Måltidstype
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.40
Portioner
20

Ingredienser

Vand
1,2 liter
Fuldkornsrisflager, grove
400 g
Sødmælk
2,4 liter
Rugflager
20 g
Havregryn, finvalsede
160 g
Salt

Sådan gør du

Kog vandet op i en bredbundet gryde ved middel varme, og tilsæt risflagerne. Tilsæt sødmælken, og derefter resten af grynene, når mælken koger. Kog grøden ved svag varme i ca. 15-20 minutter, indtil grøden begynder at tykne. Tag den af varmen, mens den endnu er lidt tynd, og lad den trække færdig under låg. Smag til med salt.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
402 kJ
Kulhydrater
14,1 gram
Proteiner
3,5 gram
Fedtstof
2,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Risengrød med trekorn, frugtkompot og nøddeknas

Risengrød med trekorn, frugtkompot og nøddeknas

Indeholder
Gluten, Mælk, Nødder