Pitabrød
Billede
Pitabrød
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Gær
60 g
Vand, lunkent
750 g
Hvedemel
1250 g
Salt
3 tsk
Sukker
2 spsk
Sådan gør du
Dag 1
Smuldr gær og rør det ud i lunkent vand til det er opløst. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt til dejen hænger sammen. Ælt dejen godt igennem på en røremaskine til den er smidig og fast. Læg dejen i en ren skål og lad den stå overdækket på køl til dagen efter.
Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet og kom den forsigtigt ud på et meldrysset bord og lad den hvile 10 minutter. Del dejen i 20 klumper og rul hver klump ud til et fladbrød med diameter på ca. 10 cm. Læg dem på bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Bag i ovnen i 8-10 minutter ved 200 grader. Brødene skal puffe, lave et hulrum og stadig være lyse.
Afkøl pitabrødene på rist.
Opskriften indgår i disse retter
Pitabrød med kikærtepakoras med kålsalat og kålraita
Indeholder
Mælk, Gluten