Refried beans

Billede
Refried beans

Refried beans

Refried er i bund og grund en bønnemos, hvor bønnerne steges og tilberedes ekstra, så de koger ud og bliver cremede.
Den kan både bruges som dip eller fyld til mellemamerikansk mad.
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Sorte bønner, tørrede
1000 g
Løg
300 g
Hvidløg
25 g
Spidskommen
20 g
Paprika, røget
90 g
Chilipulver 
2 g
Olivenolie
625 g
Lime, saft
90 g
Tomatpuré
200 g
Kogevand fra bønnerne
Salt & Peber

Sådan gør du

Hæld vandet fra de udblødte sorte bønner og kom dem i en stor gryde. Dæk dem med rigeligt vand og kom salt i gryden. Kog under låg i 55-60 minutter, til de er meget møre.
Sigt kogevandet fra, men gem den til senere brug. Kom bønnerne tilbage i gryden og stavblend dem groft.
Stavblend derefter begge slags løg sammen med krydderierne. Løgene skal være godt fintdelte.
Varm et kogekar (gerne med omrører) op med olivenolie og rist løgene ved svag varme i 2-3 minutter, til de er møre.
Kom bønnerne ned til løgene og rist videre i 8-10 minutter. Rør i gryden under stegningen.
Tilsæt citron- eller limesaft og tomatpuré og evt. lidt af kogevæsken. Bønnemosen skal være fast i konsistensen, men cremet. Smag til med salt og peber.

Opskriften indgår i disse retter