Refried beans
Billede
Refried beans
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Sorte bønner, tørrede
1000 g
Løg
300 g
Hvidløg
25 g
Spidskommen
20 g
Paprika, røget
90 g
Chilipulver
2 g
Olivenolie
625 g
Lime, saft
90 g
Tomatpuré
200 g
Kogevand fra bønnerne
Salt & Peber
Sådan gør du
Hæld vandet fra de udblødte sorte bønner og kom dem i en stor gryde. Dæk dem med rigeligt vand og kom salt i gryden. Kog under låg i 55-60 minutter, til de er meget møre.
Sigt kogevandet fra, men gem den til senere brug. Kom bønnerne tilbage i gryden og stavblend dem groft.
Stavblend derefter begge slags løg sammen med krydderierne. Løgene skal være godt fintdelte.
Varm et kogekar (gerne med omrører) op med olivenolie og rist løgene ved svag varme i 2-3 minutter, til de er møre.
Kom bønnerne ned til løgene og rist videre i 8-10 minutter. Rør i gryden under stegningen.
Tilsæt citron- eller limesaft og tomatpuré og evt. lidt af kogevæsken. Bønnemosen skal være fast i konsistensen, men cremet. Smag til med salt og peber.
Opskriften indgår i disse retter
Burritos med sorte refried beans med majscreme og kålråkost med mynte
Indeholder
Mælk