Bløde majstortillas
![Bløde majstortillas](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2023-09/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC6061-2.jpg?itok=Vny41tsh)
Bløde majstortillas
Ingredienser
Sådan gør du
Tortillasdej
Kom Masa Harina, salt og olie i en skål. Kog vandet og lad det køle til det er lunkent. Tilsæt det lune vand lidt af gangen. Dejen skal kunne æltes i skålen uden at klistre.
Ælt dejen i skålen 3-4 minutter. Dæk dejen med plastfilm og lad den hvile i 20 minutter.
Formning og bagning af tortillas
Form en kugle på størrelse med en stor valnød. Læg dejen på et stykke bagepapir i tortillaspressen og fold bagepapiret over. Pres så den har en diameter på 10-12 cm. De skal være 1-2 mm tykke.
Læg en tortilla med på den varme, tørre pande. Det skal give en svag sydende lyd. Vend den efter ca 45-60 sekunder - der skal være små mørke pletter på. Pres nedad på tortillaen med bagsiden af en spatel nogle gange. Det er godt, hvis der bliver dannet luftbobler i tortillaen og hvis den puster sig op. Tag den straks af panden.
Hold de bagte tortillas varme og fugtige i en bøtte med låg.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
![Burritos med sorte refried beans med majcsreme og kålråkost med mynte](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2024-02/273877%20-%20Burritos%20med%20refried%20b.jpeg?itok=4LjiaTe3)
Burritos med sorte refried beans med majscreme og kålråkost med mynte
![](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2023-09/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC6061.jpg?itok=R2cEqNQO)