Bløde majstortillas

Billede
Bløde majstortillas

Bløde majstortillas

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
2.10
Portioner
20

Ingredienser

Masa Harina
600 g
Neutral olie
50 g
Salt
10 g (2 tsk)
Vand
8 dl

Sådan gør du

Tortillasdej

Kom Masa Harina, salt og olie i en skål. Kog vandet og lad det køle til det er lunkent. Tilsæt det lune vand lidt af gangen. Dejen skal kunne æltes i skålen uden at klistre. 

Ælt dejen i skålen 3-4 minutter. Dæk dejen med plastfilm og lad den hvile i 20 minutter.

Formning og bagning af tortillas

Form en kugle på størrelse med en stor valnød. Læg dejen på et stykke bagepapir i tortillaspressen og fold bagepapiret over. Pres så den har en diameter på 10-12 cm. De skal være 1-2 mm tykke.

Læg en tortilla med på den varme, tørre pande. Det skal give en svag sydende lyd. Vend den efter ca 45-60 sekunder - der skal være små mørke pletter på. Pres nedad på tortillaen med bagsiden af en spatel nogle gange. Det er godt, hvis der bliver dannet luftbobler i tortillaen og hvis den puster sig op. Tag den straks af panden.

Hold de bagte tortillas varme og fugtige i en bøtte med låg.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
755 kJ
Kulhydrater
30,5 gram
Proteiner
3,3 gram
Fedtstof
4,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Fajitas med krydret kylling med peberfrugt, løg, lime, tortillas og yoghurtdressing

Indeholder
Mælk