Bløde majstortillas
Bløde majstortillas
Ingredienser
Sådan gør du
Tortillasdej
Kom Masa Harina, salt og olie i en skål. Kog vandet og lad det køle til det er lunkent. Tilsæt det lune vand lidt af gangen. Dejen skal kunne æltes i skålen uden at klistre.
Ælt dejen i skålen 3-4 minutter. Dæk dejen med plastfilm og lad den hvile i 20 minutter.
Formning og bagning af tortillas
Form en kugle på størrelse med en stor valnød. Læg dejen på et stykke bagepapir i tortillaspressen og fold bagepapiret over. Pres så den har en diameter på 10-12 cm. De skal være 1-2 mm tykke.
Læg en tortilla med på den varme, tørre pande. Det skal give en svag sydende lyd. Vend den efter ca 45-60 sekunder - der skal være små mørke pletter på. Pres nedad på tortillaen med bagsiden af en spatel nogle gange. Det er godt, hvis der bliver dannet luftbobler i tortillaen og hvis den puster sig op. Tag den straks af panden.
Hold de bagte tortillas varme og fugtige i en bøtte med låg.