Rødkålssalat med appelsiner
Billede
              
  Rødkålssalat med appelsiner
Måltidstype
          Frokost i dagtilbud
              Indeholder
          Mælk
          Nødder
              Årstid/hovedingrediens
          Efterår
          Vinter
              Klimatal
              2.40
          Portioner
              20
          Ingredienser
Rødkål, fintsnittet
      
            225 g
      
      Appelsiner, i tern
      
            180 g
      
      Appelsiner, saft og skal
      
            1 stk.
      
      Valnødder
      
            37 g
      
      Salt
      
            0 g
      
      Sådan gør du
Vend kålen med salt, fintrevet skal og saft fra en appelsin og appelsinerne. Lad kålen trække mindst 15 minutter og gerne i længere tid.
Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 8 minutter. Lad nødderne køle ned, og hak dem.
Rør mayonnaisen med yoghurt, timian og lidt peber.
Vend rødkålssalaten med dressingen
TIP
Lav selv din mayonnaise. Det er billigere, bæredygtigt og ikke så svært som man tror.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
              640 kJ
          Kulhydrater
              5,0 gram
          Proteiner
              3,3 gram
          Fedtstof
              13,1 gram
          Opskriften indgår i disse retter
Grisesteg med rødkålssalat
Indeholder
        Mælk, Nødder, Gluten