Sortebønnehummus med hasselnødde-tahin

Billede
Sortebønnehummus med hasselnødde-tahin

Sortebønnehummus med hasselnødde-tahin

I en klassisk hummus indgår sesamtahin, som er en paste af blendede sesamfrø, men man kan lave tahin af mange forskellige nødder og frø. Her har vi brugt hasselnødder, som giver en dejlig rund og fyldig smag til de sorte bønner.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
10.10
Portioner
20

Ingredienser

Sorte bønner, tørrede
125 g
Hasselnødde-tahin
20 g
Hvidløg
3 g
Spidskommen, stødt
4 g
Citron, saft og skal
15 g
Olivenolie
22 g
Vand
37 g
Salt
0 g
Peber
0 g
Cayennepeber
0 g

Sådan gør du

Hasselnødde-Tahin

Rist hasselnødderne ved 160 grader i ca. 10 minutter. Blend dem med olie til en tyktflydende, glat puré. 

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til den færdige opskrift - så gem evt. resten i køleskabet.

Hummus

Kog de udblødte bønner i 30-40 minutter, til de er møre. Blend bønnerne med din færdiglavede tahin, hvidløg, spidskommen, cayennepeber, citronskal, citronsaft, olivenolie og lidt vand. Justér evt. konsistensen med mere vand. 

Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. mere cayennepeber. Sæt hummussen i køleskab inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.380 kJ
Kulhydrater
27,8 gram
Proteiner
13,4 gram
Fedtstof
16,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Sortebønnehummus med hasselnødde-tahin, estragon, stegte svampe og sprødt brød

Indeholder
Gluten, Nødder