Sortøjebønner med stegt kylling

Billede
Sortøjebønner med stegt kylling

Sortøjebønner med stegt kylling

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
15.80
Portioner
20

Ingredienser

Kyllingebryst
1000 g
Gurkemeje, stødt
15 g (2 spsk)
Sortøjebønner, tørrede
200 g
Rødløg, halverede
400 g
Olivenolie
100 g
Citron
1 stk
Æbleeddike
Salt

Sådan gør du 

Hæld udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i letsaltet vand ved svag varme i 50-55 minutter, til de er helt møre.

Krydr kyllingebryst med salt og gurkemeje. Steg i olivenolie på begge sider til gennemstegt. Skær kyllingen i skiver.

På samme pande, rist så halverede rødløg i lidt af olivenolien, uden de tager farve. Det tager ca. 3-4 minutter ved svag varme. Tilføj kogte bønner til panden sammen med halveret citron på skærefladen. Rist det hele mørt, og pres så saften fra den stegte citron udover. Tilføj skiverne af kyllingen til slut.

Smag til med salt og æbleeddike.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
711 kJ
Kulhydrater
7,0 gram
Proteiner
13,5 gram
Fedtstof
9,2 gram
Alkohol
0,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Sortøjebønner med stegt kylling, couscous med sommergrønt og citronhummus

Sortøjebønner med stegt kylling, couscous med sommergrønt og citronhummus

Indeholder
Gluten, Mælk