Sprøde grøntsager
Billede
Sprøde grøntsager
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
7.40
Portioner
20
Ingredienser
Bagepulver
30 g
Majsstivelse
300 g
Hvedemel
360 g
Vand
6 dl
Æg
300 g (6 stk)
Blomkål, i buketter
600 g
Løg, i ringe
600 g
Persillerødder, i stave
600 g
Citron, saft
Salt
Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser til tempuradejen, og pisk den glat med næsten alt vandet. Pisk så æggene i, og justér evt. med lidt mere vand, til dejen har en passende konsistens. Den skal kunne hænge ved grønsagerne uden at være for tyk.
Varm en neutral olie op til 180 grader i en gryde med høj kant. Vend alle grøntsagerne i tempuradejen, og steg dem lidt ad gangen i olien, og lad dem dryppe af inden servering. Drys tempuragrønsagerne med lidt havsalt inden servering.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
858 kJ
Kulhydrater
16,6 gram
Proteiner
2,8 gram
Fedtstof
13,9 gram
Opskriften indgår i disse retter
Sprøde grønsager med kartoffelfritter og ærtecreme med mynte
Indeholder
Gluten, Æg, Mælk