Sprøde grøntsager

Billede
Sprøde grøntsager

Sprøde grøntsager

Her er en grøn udgave af fish n' chips med sprøde grønsager i tempura.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
7.40
Portioner
20

Ingredienser

Bagepulver
30 g
Majsstivelse
300 g
Hvedemel
360 g
Vand
6 dl
Æg
300 g (6 stk)
Blomkål, i buketter
600 g
Løg, i ringe
600 g
Persillerødder, i stave
600 g
Citron, saft
Salt

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser til tempuradejen, og pisk den glat med næsten alt vandet. Pisk så æggene i, og justér evt. med lidt mere vand, til dejen har en passende konsistens. Den skal kunne hænge ved grønsagerne uden at være for tyk. 

Varm en neutral olie op til 180 grader i en gryde med høj kant. Vend alle grøntsagerne i tempuradejen, og steg dem lidt ad gangen i olien, og lad dem dryppe af inden servering. Drys tempuragrønsagerne med lidt havsalt inden servering. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
858 kJ
Kulhydrater
16,6 gram
Proteiner
2,8 gram
Fedtstof
13,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Sprøde grønsager med kartoffelfritter og ærtecreme med mynte

Sprøde grønsager med kartoffelfritter og ærtecreme med mynte

Indeholder
Gluten, Æg, Mælk