Stegte sild med æbler

Billede
Stegte sild med æbler

Stegte sild med æbler

Stegte sild behøver ikke kun at høre hjemme på julebordet - og så er det en overraskende god børnefavorit.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Klimatal
16.40
Portioner
20

Ingredienser

Sild, i fileter
1300 g
Æble, i tynde skiver
500 g
Rugmel
100 g
Dijonsennep
100 g
Dild, hakket
10 g
Sukker
Planteolie til stegning
Salt & Peber

Sådan gør du

Klip rygfinnen af sildefileterne, og læg dem på et skærebræt med skindsiden nedad. Drys med salt, sukker og peber.

Smør sildefileterne med et tyndt lag dijonsennep, og drys med hakket dild. Læg 2–3 æbleskiver på indersiden af hver sildefilet. Fold fileterne sammen på midten, og vend dem i rugmel.

Steg sildefileterne i olien i ca. 3 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Det kan være nødvendigt at klemme lidt på de foldede fileter med en paletkniv, når de lægges på panden, så de ikke folder sig ud. Bag dem evt. færdige i ovnen ved 175 grader i ca. 4-5 minutter. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
666 kJ
Kulhydrater
6,4 gram
Proteiner
10,8 gram
Fedtstof
9,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Stegte sild med æbler, mild sennepsovs og kogte kartofler

Stegte sild med æbler, mild sennepsovs og kogte kartofler

Indeholder
Gluten, Mælk