Svampesuppe med knoldselleri og purløg

Billede
Svampesuppe med knoldselleri og purløg

Svampesuppe med knoldselleri og purløg

Brug gerne de rester af rodfrugter og svampe, du har liggende - alt kan bruges, husk blot at de farverige rødder giver suppen et andet visuelt udtryk.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
1.70
Portioner
20

Ingredienser

Rapsolie
40 g
Løg, hakket
400 g (4 stk)
Champignon
1200 g
Knoldselleri, i tern
750 g
Timian, frisk, hakket
10 g
Grøntsagsbouillon
4 liter
Fløde 38%
2 ½ dl
Citron, saft
75 g
Salt og peber
Purløg, fintsnittet
30 g

Sådan gør du

Varm olien let op i en gryde, rist først løgene uden de tager farve, og tilsæt derefter champignonerne, knoldselleri, timian og grøntsagsbouillon.

Kog i 25-30 minutter ved svag varme, til knoldsellerien er helt mør. Kom så fløde og citronsaft i suppen.



Kog op, og smag til med salt og peber, og justér evt. med lidt mere citronsaft. Stavblend suppen, så den bliver blank og cremet.

Drys med purløg.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
127 kJ
Kulhydrater
2,1 gram
Proteiner
0,8 gram
Fedtstof
2,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Svampesuppe med belugalinser, knoldselleri og purløg samt hvedebrød

Svampesuppe med belugalinser, knoldselleri og purløg samt hvedebrød

Indeholder
Mælk, Gluten