Sweet corn-fritter
Billede
Sweet corn-fritter
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Portioner
20
Ingredienser
Røde linser, tørrede
300 g
Majskerner, optøede
1500 g
Rapsolie
til stegning
Løg, revet
300 g
Hvidløg, revet
15 g
Kartoffel, revet groft
500 g
Æg
480 g
Mel
350 g
Mælk
440 g
Cayennepeber
5 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Tilsæt de røde linser i spilkogende, saltet vand. Kog dem i ca. 9 minutter til de er akkurat møre, men ikke udkogte. Alternativt, damp dem i ovnen.
Vend majsene i lidt rapsolie og salt, og steg dem i ovnen ved 250 grader i ca. 15 minutter. Alternativt kan de steges på en kipsteger. De må godt tage noget farve og blive søde.
Vend de røde linser med majs, løg, hvidløg, revet kartoffel og en blanding af æg, mel og mælk. Smag til med cayennepeber, salt og peber.
Steg majsfritterne i rapsolie ved middelvarme, som små ”majs-
kager” på kipstegeren. Bag dem færdige i ovnen.
Opskriften indgår i disse retter
Sweet corn-fritter med linser, pastasalat og sommerurter
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg