Sweet corn-fritter

Billede
Sweet corn-fritter

Sweet corn-fritter

Friske majs bidrager med en sød og saftig majssmag. Her bruger vi majs som indhold i sprøde fritter, hvor de små lommer af majs i dejen giver en sød smagseksplosion i munden. Fritterne er oplagt tilbehør til en pastasalat, fyldt med sommergrønt og urter.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Røde linser, tørrede
300 g
Majskerner, optøede
1500 g
Rapsolie
til stegning
Løg, revet
300 g
Hvidløg, revet
15 g
Kartoffel, revet groft
500 g
Æg
480 g
Mel
350 g
Mælk
440 g
Cayennepeber
5 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Tilsæt de røde linser i spilkogende, saltet vand. Kog dem i ca. 9 minutter til de er akkurat møre, men ikke udkogte. Alternativt, damp dem i ovnen.
Vend majsene i  lidt rapsolie og salt, og steg dem i ovnen ved 250 grader i ca. 15 minutter. Alternativt kan de steges på en kipsteger. De må godt tage noget farve og blive søde.
Vend de røde linser med majs, løg, hvidløg, revet kartoffel og en blanding af æg, mel og mælk. Smag til med cayennepeber, salt og peber.
Steg majsfritterne i rapsolie ved middelvarme, som små ”majs-
kager” på kipstegeren. Bag dem færdige i ovnen.

Opskriften indgår i disse retter