Tærtedej
Billede
Tærtedej
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.90
Portioner
20
Ingredienser
Ølandshvedemel
575 g
Bagepulver
6 g (1 tsk)
Olie
36 g (ca 2½ spsk)
Vand
36 g (ca 2½ spsk)
Yoghurt naturel
360 g
Salt
18 g (1 spsk)
Sådan gør du
Bland mel og bagepulver sammen, og rør blandingen sammen med olie, vand, yoghurt og salt til en sammenhængende dej. Dejen skal ikke æltes, men blot lige samles.
Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg den i en gastrobakke, så den dækker både bund og sider.
Prik små huller i overfladen med en gaffel. Forbag tærtebunden ved 180 grader i 15 minutter, til den har sat sig.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
977 kJ
Kulhydrater
44,3 gram
Proteiner
8,4 gram
Fedtstof
5,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
Grov tærte af ølandshvede med asparges, majroer og spinat
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg