Tærtedej

Billede
Tærtedej

Tærtedej

Tærtebunden her er lavet på ølandshvede, som er en af de ældre hvedesorter med en dejlig nøddeagtig smag. Du kan variere fyldet alt efter sæsonen.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.90
Portioner
20

Ingredienser

Ølandshvedemel
575 g
Bagepulver
6 g (1 tsk)
Olie
36 g (ca 2½ spsk)
Vand
36 g (ca 2½ spsk)
Yoghurt naturel
360 g
Salt
18 g (1 spsk)

Sådan gør du

Bland mel og bagepulver sammen, og rør blandingen sammen med olie, vand, yoghurt og salt til en sammenhængende dej. Dejen skal ikke æltes, men blot lige samles.



Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg den i en gastrobakke, så den dækker både bund og sider.

Prik små huller i overfladen med en gaffel. Forbag tærtebunden ved 180 grader i 15 minutter, til den har sat sig.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
977 kJ
Kulhydrater
44,3 gram
Proteiner
8,4 gram
Fedtstof
5,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Grov tærte af ølandshvede med asparges, majroer og spinat

Grov tærte af ølandshvede med asparges, majroer og spinat

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg