Aloo gobi

Billede
Aloo gobi

Aloo gobi

Aloo gobi er en populær krydret ret fra Pakistan og Indien.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
2.50
Portioner
20

Ingredienser

Aloo gobi

Kartoffel, grove stykker
2200 g
Rapsolie
100 g
Løg, i skiver
500 g
Hvidløg, finthakket  
12 g (2 fed)
Blomkål, i små buketter
1000 g
Chili, tørret eller frisk
Efter behag
Ingefær, finthakket
60 g
Gurkemeje, stødt
30 g (4 spsk)
Spidskommen, stødt
15 g (2 spsk)
Vand
7,5 dl
Flåede tomater 
750 g
Citron, saft
3 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Steg kartoflerne i rapsolie i et par minutter.

Tilsæt løgene, hvidløg og blomkål, og steg et par minutter mere. Tilsæt chili efter behov, ingefær, gurkemeje og spidskommen, og steg yderligere et par minutter. Tilsæt nu tomater, halvdelen af vandet, citronsaft og -skal, og lad retten simre i ca. 30 minutter, til kartoflerne er møre. Hvis nødvendigt, tilsæt mere vand, retten må ikke blive våd.

Smag til med salt og peber. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
267 kJ
Kulhydrater
8,7 gram
Proteiner
1,7 gram
Fedtstof
2,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Aloo bobi med stegte gulerødder, naanbrød og raita

Aloo gobi med stegte gulerødder, naanbrød og raita

Indeholder
Mælk, Gluten, Æg