Falafel med tahin
Billede
Falafel med tahin
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Kikærter, tørrede
300 g
Løg
20 g (1 kvart løg)
Hvidløg
3 g (1/2 fed)
Spidskommen, stødt
2,5 g (1 tsk)
Koriander, stødt
2,5 g (1 tsk)
Persille, inkl. stilke
25 g (1 håndfuld)
Olivenolie
35 g (2,5 spsk)
Kikærtemel
10 g (1 spsk)
Tahin
40 g (2,5 spsk)
Olie til friture
600 g (5 dl)
Salt & Peber
Sådan gør du
Dræn de iblødsatte kikærter, og skyld dem i friskt, koldt vand. Kom dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Blend til en ensartet masse.
Kom fritureolien i en tykbundet gryde med høje kanter. Varm olien op til 180 grader. Form falafler på størrelse med frikadeller, og fritér falaflerne i hold i 1-2 minutter, til de er gyldne på ydersiden. Læg dem på køkkenrulle for at dryppe af.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
2.838 kJ
Kulhydrater
15,8 gram
Proteiner
7,0 gram
Fedtstof
65,4 gram
Opskriften indgår i disse retter
Falafel med tahin på rugbrød
Indeholder
Gluten