Falafel med tahin

Billede
Falafel med persille og tahin

Falafel med tahin

Der er mange gode ting at sige om falafel, men mest af alt smager de bare skønt og har en behagelig sprødhed. Som du ser i opskriften, skal du blot lægge kikærterne i blød og ikke fristes til at koge dem før de blendes til farsen.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
300 g
Løg
20 g (1 kvart løg)
Hvidløg
3 g (1/2 fed)
Spidskommen, stødt
2,5 g (1 tsk)
Koriander, stødt
2,5 g (1 tsk)
Persille, inkl. stilke
25 g (1 håndfuld)
Olivenolie
35 g (2,5 spsk)
Kikærtemel
10 g (1 spsk)
Tahin
40 g (2,5 spsk)
Olie til friture
600 g (5 dl)
Salt & Peber

Sådan gør du 

Dræn de iblødsatte kikærter, og skyld dem i friskt, koldt vand. Kom dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Blend til en ensartet masse. 

Kom fritureolien i en tykbundet gryde med høje kanter. Varm olien op til 180 grader. Form falafler på størrelse med frikadeller, og fritér falaflerne i hold i 1-2 minutter, til de er gyldne på ydersiden. Læg dem på køkkenrulle for at dryppe af.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
2.838 kJ
Kulhydrater
15,8 gram
Proteiner
7,0 gram
Fedtstof
65,4 gram

Opskriften indgår i disse retter