Fiskefrikadeller med kikærter
Billede
![Fiskefrikadeller med kikærter](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2023-02/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC6133-2.jpg?itok=CWNz5TCc)
Fiskefrikadeller med kikærter
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Skaldyr
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
12.00
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Kikærter, tørrede
100 g
Fiskefars
1000 g
Æg
250 g (4 stk)
Hvedemel
80 g
Løg, fintrevet
260 g
Dild, finthakket
16 g
Blomkål, i små buketter
400 g
Sødmælk
1 1/2 dl
Citronskal, revet
30 g (1/2 citron)
Timian, frisk, hakket
16 g
Hvidløg, finthakket
15 g (2 fed)
Salt
Rapsolie
Sådan gør du
Hæld udblødningsvandet fra kikærterne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Dræn.
Hak de kogte kikærter i foodprocessoren. Rør fiskefarsen op med salt, og kom alle de øvrige ingredienser i farsen sammen med de hakkede kikærter. Lad farsen trække i ca. 15 minutter i køleskab, før du former og steger på en varm pande i neutral olie.
Du kan sagtens gennemstege frikadellerne på panden, men du kan også blot give dem en god stegeskorpe på panden og bage dem færdige i ovnen ved 170 grader i ca. 10 minutter.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
424 kJ
Kulhydrater
11,6 gram
Proteiner
6,7 gram
Fedtstof
2,8 gram
Alkohol
0,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
![Fiskefrikadeller med kikærter, kold dildsauce og dampede asparges](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2023-02/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC6133.jpg?itok=7YImrubv)
Fiskefrikadeller med kikærter, kold dildsauce og dampede asparges
Indeholder
Gluten, Mælk, Skaldyr, Æg